ΖΩΗ

Γεράκια σε αεροπλάνο!

Συμβαίνει πιο συχνά από ό,τι νομίζουμε.

Μία από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες στο Reddit αυτήν την εβδομάδα, που πήρε παγκόσμια διάσταση μέσα από διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν είχε να κάνει ούτε με σκύλους ούτε με γάτες. Αλλά με 80 γεράκια, που απολάμβαναν τις ανέσεις μιας δικής τους θέσης -εκτός κλουβιού- σε αεροπλάνο Boeing 767. Όπως ελέχθη, επρόκειτο για γεράκια Σαουδάραβα πρίγκηπα.

Βίντεο Kùi Maina

Κι ενώ η εικόνα φαίνεται εντελώς παράλογη, ωστόσο η πραγματικότητα δεν είναι πολύ ξένη. Οι μετακινήσεις γερακιών με πτήσεις στη Μέση Ανατολή δεν είναι ασυνήθιστες. Νεαροί άντρες, κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκπαιδεύουν γεράκια και κυνηγούν με αυτά. Ενας σχολιαστής, που είδε την εικόνα, ανέφερε ότι ο αριθμός των πουλιών δείχνει πως ήταν πιθανόν σε ένα ταξίδι για να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση για κυνήγι.

Για να ταξιδέψουν τα γεράκια με αεροπλάνα, χρειάζονται να έχουν εκτός από πιστοποιητικά υγείας και άλλα σχετικά έγγραφα, διαβατήριο. Το καθένα κοστίζει 130 δολάρια και περιγράφει λεπτομερώς τη φυλή, το φύλο και τη χώρα προέλευσης του κάθε πτηνού.

Βίντεο Prof. Dr. Sc. Norman Ali Bassam Ali Taher Khalaf

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες και τα συναφή αξεσουάρ για το ταξίδι, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν έναν κατάλογο με τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, η εταιρεία Qatar παρουσιάζει το κόστος της πτήσης στην οικονομική θέση, ενώ και η Lufthansa προσφέρει μια «ασφαλή και άνετη λύση για τον ιδιοκτήτη και τα γεράκια του».

(με πληροφορίες από Mother Nature Network / Photo Credit Lensoo-Reddit)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.