ΖΩΗ

Το υποβρύχιο που σκουριάζει!

Το πρώτο και μοναδικό υποβρύχιο που ναυπηγήθηκε για τουριστικούς σκοπούς στη Σοβιετική Ένωση, σκουριάζει σε ένα καρνάγιο!

Τα σχέδια που υπήρχαν για το κίτρινο υποβρύχιο «Ποσειδών» («Neptune»), ανατράπηκαν με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και αντί να κάνει τουριστικά ταξίδια στη Ρωσία, βρέθηκε σε τροπικές θάλασσες.

Η ναυπήγηση του ολοκληρώθηκε το 1991, την τελευταία χρονιά της ΕΣΣΔ. Ο σκοπός του ήταν να κάνει υποβρύχια ταξίδια για ψυχαγωγία, σε βάθη 30-40 μέτρα. Το μήκος είναι 28 μέτρα, έχει κατασκευαστεί από χάλυβα πάχους 1,5 εκατοστών και διαθέτει 22 παράθυρα.

Το πλήρωμα του αποτελείτο από τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ήταν ξεναγός. Το πρώτο ταξίδι του έγινε στις 23 Νοεμβρίου, 1992, αλλά όχι στη Ρωσία, για την οποία προοριζόταν, αλλά στην Καραϊβική, καθώς αποκτήθηκε από εταιρεία που είχε έδρα την Αντίγκουα.

Ωστόσο, το 1996 επέστρεψε από τα ζεστά τροπικά νερά στο παγωμένο λιμάνι του Αρχάγγελσκ (Arkhangelsk) ή Αρχάγγελου, στη Λευκή Θάλασσα, στη Ρωσία. Εκεί επρόκειτο να γίνουν κάποιες επισκευές και θα γύριζε πίσω. Όμως, κάτι πήγε στραβά και έμεινε για πάνω από 10 χρόνια.

Στη συνέχεια, το σκουριασμένο υποβρύχιο πωλήθηκε σε μια τοπική επιχείρηση για 2.500.000 ρούβλια ή 45.000 δολάρια. Ο νέος ιδιοκτήτης του θέλει να το επισκευάσει και να το αναδημιουργήσει, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως μουσείο.

submarine9

submarine1

submarine4

submarine5

submarine2

submarine3

submarine6

submarine10

submarine8

submarine7

(με πληροφορίες και εικόνες από English Russia)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.