ΤΟΠΟΙ

Η μεγαλύτερη γέφυρα νερού στον κόσμο!

Η γέφυρα του νερού, στο Μαγδεμβούργο, που περνά πάνω από τον Έλβα,  στη Γερμανία, δεν είναι μόνο εντυπωσιακή, αλλά αποτελεί μεγάλο υδάτινο δρόμο για τις μεταφορές!

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο στηρίχθηκε στη λογική των αρχαίων υδραγωγείων, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ενώνει δύο κανάλια πάνω από τον ποταμό Έλβα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη κίνηση, των πλοίων.

Η γέφυρα του νερού εκτείνεται από τον ποταμό Έλβα και συνδέει το Mittellandkanal στα δυτικά και Elbe-Havel Canal στα ανατολικά του ποταμού, επιτρέποντας στα μεγάλα εμπορικά πλοία να περνούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, μεταξύ της Ρηνανίας και Βερολίνου

Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο, με συνολικό μήκος 918 μέτρα (690 μέτρα πάνω από την ξηρά και 228 μέτρα πάνω από το νερό), πλάτος 34 μέτρα και βάθος νερού στα 4.25 μέτρα. Για την κατασκευή της χρειάστηκαν 24.000 τόνοι χάλυβα και 68.000 κυβικά μέτρα μπετόν.

Ο σχεδιασμός της χρονολογείται τουλάχιστον από την αρχή του 20ου αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1905 στο Mittellandkanal, ενώ οι εργασίες για το συνολικό έργο συνεχίστηκαν μέχρι το 1942, αλλά σταμάτησαν λόγω του Β’Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας δεν επανέλαβε τις εργασίες, επειδή το εμπόριο Ανατολής-Δύσης δεν ήταν σημαντικό στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Μετά την επανένωση της Γερμανίας, η γέφυρα έγινε και πάλι προτεραιότητα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1998, με την κατασκευή να διαρκέσει έξι χρόνια και το κόστος να φτάνει τα 501 εκατομμύρια ευρώ.

mag1

mag2

mag4

maga

magb

mag5

mag6

mag7

mag8

mag9

mag11

mag12

mag10

mag3

(με πληροφορίες και εικόνες από Wikipedia, Wikimedia Commons και Ask Ideas)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.