ΕΡΕΥΝΑ

Ιπτάμενα αυτοκίνητα πολύ σύντομα

Δοκιμή πρωτότυπου πριν το τέλος του 2017!

Αυτό ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αεροδιαστημικής στον κόσμο, η Airbus. Σχεδιάζει να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ένα μεγάλο βήμα για την άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο οδικό δίκτυο.

car1

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τομ Εντερς (Tom Enders) σε συνέντευξή του, στο συνέδριο τεχνολογίας DLD στο Μόναχο, στη Γερμανία, είπε χαρακτηριστικά ότι η Airbus θα δοκιμάσει ένα μικρό ιπτάμενο όχημα μέχρι τα τέλη τς χρονιάς.

«Εκατό χρόνια πριν οι αστικές μεταφορές πήγαν υπόγεια, σήμερα έχουμε τα τεχνολογικά μέσα, για να πάμε πάνω από το έδαφος», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία επενδύει σε πρόγραμμα τεχνολογίας χωρίς οδηγό και τεχνητής νοημοσύνης, που θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα στόλο ιπτάμενων αυτοκινήτων.

car2

Ακόμη, ο Εντερς ανέφερε ότι αυτή η ανάπτυξη είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσει το σχεδιασμό της πόλης και τις υποδομές της, καθώς το πέταγμα σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να «ρίχνουμε δισεκατομμύρια» σε γέφυρες και δρόμους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ήδη ο ιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ (Larry Page) έχει επενδύσει εκατομμύρια σε δύο εταιρείες start-ups ιπτάμενων οχημάτων, ενώ η κινεζική εταιρεία E-Hang διαθέτει έναν πρωτότυπο σχεδιασμό.

(με πληροφορίες και εικόνες από Telegraph / Photo Credit Airbus)

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.