ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νησί σε λίμνη ή λίμνη σε νησί;

Το νησί σε μια λίμνη, που βρίσκεται σε ένα νησί, μπορεί να είναι περίπλοκο, αλλά όχι και μοναδικό φαινόμενο, καθώς εμφανίζεται σε δύο περιοχές του πλανήτη!

Η μία λίμνη είναι στις Φιλιππίνες και η δεύτερη στον Καναδά. Διάσημη είναι η λίμνη Ταάλ, στο νησί Λουζόν, στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων. Αυτή είναι η μία από τις μόλις δύο λίμνες στον κόσμο, που έχουν ένα τρίτο νησί, με τη δική του λίμνη.

taal

Με άλλα λόγια, η λίμνη Ταάλ, βρίσκεται στο εσωτερικό του νησιού Λουζόν, έχει ένα νησί, το οποίο είναι ηφαίστειο και έχει λίμνη στον κρατήρα του, με ένα άλλο νησάκι μέσα σε αυτόν, που ονομάζεται Βόλκαν Πόιντ!

taal2

taal3

taal4

Και αν αυτό το νησί έχει όνομα, στον Καναδά υπάρχει ανάλογη περίπτωση με ανώνυμο νησί που βρίσκεται μέσα σε μια μικρή λίμνη, η οποία περιβάλλεται από ένα ελαφρώς μεγαλύτερο νησί.

victoria

Αυτό το νησί, με τη σειρά του, είναι φωλιασμένο μέσα σε μια από τις λίμνες, οι οποίες βρίσκονται 90 χιλιόμετρα μακριά από τη νότια ακτή του νησιού της Βικτορίας.

victoria1

Το ανώνυμο νησί ανακαλύφθηκε το 2012 από τον Κέν Τζένινγκς, ο οποίος αφιέρωσε αμέτρητες ώρες μελετώντας τις εικόνες του Google Earth. Στον Καναδά, υπάρχουν 3.000 λίμνες και ίσως βρίσκονται και άλλα παρόμοια νησιά.

(με πληροφορίες και εικόνες από Amusing Planet)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.