ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μυστηριώδης βράχος… UFO!

Ένα βράχος που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ανακάλυψε στην πλαγιά βουνού, ένας Κινέζος αγρότης!

Ο βράχος που έχει φέρει σε αμηχανία τους αρχαιολόγους, έχει σχήμα οβάλ, ζυγίζει περίπου έξι τόνους, με 2,8 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος.

Ο τεράστιος αυτός βράχος έχει τρία επίπεδα. Η βάση αποτελείται από πολλές πέτρινες κολόνες, που παρέχουν στήριξη στα ανώτερα στρώματα.

Το μεσαίο στρώμα έχει επτά τρύπες και το πάνω μέρος του είναι μια επίπεδη πλατφόρμα, με πέντε πυλώνες στη μία πλευρά.

Το μυστηριώδες αντικείμενο βρήκε ο αγρότης Ζία Τσανγιούνκ, ο οποίος ζει στο χωριό Ζιανγιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι, τον Απρίλιο του 2016.

Ο χωρικός ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του όταν είδε τον βράχο, μέσα σε μια τρύπα στην πλαγιά ενός βουνού. Πήρε ένα φτυάρι και άρχισε να σκάβει για να τον βγάλει στην επιφάνεια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ήταν κάτω από το χώμα.

Μετά από μια εβδομάδα, κατάφερε να αποκαλύψει ολόκληρο τον βράχο, για τον οποίον οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να εκφράσουν βεβαιότητα για το πώς βρέθηκε εκεί και τι εξυπηρετούσε.

Αυτό που πιθανολογούν είναι ότι ενδέχεται να χρησιμοποιείτο από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής σαν ένας βωμός, αν και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είναι βαλσάτης που διαμορφώθηκε με την πάροδο των ετών και πήρε αυτό σχήμα.

Ο Τσανγιούνκ ισχυρίζεται πως απέρριψε προσφορές για την αγορά του σπάνιου βράχου, που έφταναν τα 100.000 γιουάν, περίπου 14.000 ευρώ, γιατί τον θεωρεί πολύτιμο για τον ίδιο. Μάλιστα, τον μετέφερε στο σπίτι του με γερανό.

rock7

rock6

rock3

rock8
(με πληροφορίες και εικόνες από Daily Mail και CCTV News)

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.