ΖΩΗ

Η επιστήμη του Σάντα Κλάους

Πρέπει να επισκεφτεί 2,1 δισεκατομμύρια παιδιά μέσα σε λίγες ώρες!

Ο Σάντα Κλάους είναι ο δυτικός Αϊ Βασίλης, ο οποίος μοιράζει τα δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων. Αντιθέτως, για τους ορθόδοξους χριστιανούς, ο Μέγας Βασίλειος είναι ο Άι Βασίλης.

Ωστόσο, στις μέρες ο Άι Βασίλης αποτελεί μία διεθνή λαογραφική μορφή. Και οι αριθμοί πίσω από το ταξίδι του στον πλανήτη, το κάνουν να μοιάζει μαγικό.

Ετσι, λοιπόν, η στατιστική αποκαλύπτει ότι ο Σάντα Κλάους πρέπει να μοιράσει δώρα σε 2,1 δισεκατομμύρια παιδιά, σε 842 εκατομμύρια διαφορετικά νοικοκυριά, με κάθε νοικοκυριό κατά μέσο όρο να έχει 2,5 παιδιά.

Ομως, επειδή υπάρχει και η αγωνία, είναι αναγκαίο να ταξιδέψει γρήγορα. Ετσι, πρέπει να διανύσει κάπου 350 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου (!) θα πρέπει να μπει στο σπίτι από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα, να απολαύσει λιχουδιές που τού αφήνουν και να επιστρέψει στο έλκηθρό του. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να ταξιδέψει 2.060 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

dora

Το έλκηθρό του θα μεταφέρει δώρα 400.000 τόνων. Ένας τάρανδος μπορεί να σηκώσει μόνο 150 κιλά, που σημαίνει ότι ο Σάντα Κλάους χρειάζεται κάπου 360.000 ταράνδους κι όχι εννέα, που είναι γνωστοί (Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen, Rudolph).

Επίσης, μια άλλη έρευνα που ήρθε στο προσκήνιο το 2013, αποκάλυπτε ότι οι γιορτές είναι σκληρή δουλειά για τον Σάντα Κλάους.

Τότε, ερευνητές του Big Bang UK Young Scientists and Engineers Fair, οι οποίοι συνεργάστηκαν με οικονομολόγους από το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Επιχειρήσεων (CEBR), επιχείρησαν να απαντήσουν σε μια σειρά υποθετικών ερωτημάτων με βάση επίσημα στοιχεία πληθυσμού.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων, αν ο Σάντα Κλάους έπινε, σε κάθε σπίτι, ένα ποτήρι γάλα και έτρωγε μία τάρτα φρούτων, θα κατανάλωνε συνολικά 150 δισεκατομμύρια θερμίδες σε μία μόνο νύχτα, δηλαδή ποσότητα κατά 60.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση.

Με άλλα λόγια, βάσει των στοιχείων των επιστημόνων, μέσα σε 32 ώρες που θα διαρκούσε η αποστολή του (λόγω διαφορετικών χρονικών ζωνών), θα έπρεπε να πιει γάλα που θα γέμιζε 50 ολυμπιακές πισίνες και να φάει 40.000 τόνους από τις αγαπημένες του τάρτες!

Και για να κάψει όλο αυτό το φαγητό μέχρι του χρόνου, θα έπρεπε να περπατήσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ή να κάνει 54 φορές τον γύρο της Γης!

santa2

Επίσης, περίπου 3.000 ξωτικά θα χρειάζονταν να εργάζονται οκτώ ώρες κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να τυλιχθούν τα δώρα. Και όσο για την κορδέλα περιτυλίγματος; Κάτι περισσότερο από 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα!

Πάντως, εάν θέλουμε να πιστεύουμε στην επιστήμη, τότε ο Αγιος Βασίλης δεν υπάρχει…

(με πληροφορίες από Mirror / Εικόνες Pixabay)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.