ΕΡΕΥΝΑ

Μήπως η ηλιοφάνεια σας κάνει ευτυχισμένους;

Ειδικοί ερεύνησαν πώς η διάθεση συνδέεται με τον καιρό.

Μια πρόσφατη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο Brigham Young, αναφέρει ότι η ευτυχία επί της ουσίας συνδέεται με τον ήλιο. Και παράλληλα, αποκαλύπτει ότι το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην ανατολή και στη δύση επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου και μάλιστα, πολύ περισσότερο από τη θερμοκρασία, τη ρύπανση και τη βροχή.

sun2

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι μιλούσαν για συναισθηματική διαταραχή, όταν οι ημέρες ήταν μικρότερες και υπήρχε λιγότερη ηλιοφάνεια.

Ακόμη, βρήκαν ότι η διάρκεια της ημέρας είχε μεγαλύτερη επιρροή στις διαθέσεις των ανθρώπων σε σχέση με την ποσότητα των ακτίνων του ήλιου που δέχθηκαν.

sun1

Ο συγγραφέας της μελέτης Μαρκ Μπίτσερ (Mark Beecher) έκανε λόγο για ένα από τα πιο εκπληκτικά κομμάτια της έρευνά τους. «Σε μια βροχερή ημέρα ή με μεγάλη μόλυνση, οι άνθρωποι υποθέτουν ότι θα έχουν περισσότερη θλίψη. Αλλά αυτό δεν το είδαμε», επισήμανε και πρόσθεσε: «Κοιτάξαμε την ηλιακή ακτινοβολία ή διαφορετικά την ποσότητα του φωτός που πέφτει στη γη και προσπαθήσαμε να λάβουμε υπόψη συννεφιασμένες μέρες, βροχερές μέρες, ρύπανση…, αλλά. Αυτό που ήταν σημαντικό αφορούσε το χρονικό διάστημα μεταξύ ανατολής και δύσης».

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Affective Disorders, προειδοποιεί ότι τους χειμερινούς μήνες, που ο ήλιος εμφανίζεται για λίγες ώρες μέσα στη μέρα, οι άνθρωποι θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη συναισθηματική δυσφορία.

(με πληροφορίες από Medical Daily / Εικόνες Pixabay)

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.