ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ο «πατέρας των σκύλων»!

Ένας ηλεκτρονικός στην Ινδία έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση των σκύλων και φροντίζει ο ίδιος προσωπικά περισσότερα από 735 τετράποδα!

Ο 45χρονος Ρακές Σούκλα (Rakesh Shukla), λάτρεψε τα σκυλιά όταν πριν από επτά χρόνια, το 2009, συνάντησε ένα αδέσποτο Γκόλτεν Ριτρίβερ, την Κάβια. Το πήρε στο σπίτι του και αισθάνθηκε πως με τη φροντίδα της  άλλαξε η ζωή του.

Μέχρι τότε, ασχολείτο μόνο με τη δουλειά του και μαζί με τη σύζυγο του, είχε ιδρύσει μια πετυχημένη εταιρεία τεχνολογίας στην πόλη Μπάνγκαλορ (Bangalore).

Η επιτυχία της εταιρείας και η οικονομική άνεση που εξασφάλιζε, του επέτρεψε να δημιουργήσει ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων, που αρχικά είχε έδρα τον έναν όροφο των γραφείων του, και από το 2012 δημιούργησε έναν κατάλληλο χώρο.

Στο καταφύγιο εργάζονται 10 άτομα, καθώς και ένας κτηνίατρος, που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των σκυλιών. Για τη διατροφή τους χρειάζονται 200 κιλά κοτόπουλο και 200 κιλά ρύζι, καθημερινά. Το ημερήσιο κόστος λειτουργίας αυτού του μοναδικού καταφύγιο κυμαίνεται από 650 μέχρι 750 δολάρια, εκ των οποίων ο ίδιος δίνει, το 95%.

Το 2015 σε μήνυμά του προς την πόλη της Bangalore, όπου είχε γίνει μαζική σφαγή αδέσποτων σκύλων, ο Rakesh Shukla εκτιμά ότι κατά τα τρία προηγούμενα έτη είχε ξοδέψει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, από δικά του χρήματα, για τη διάσωση και φροντίδα των ζώων.

Συνολικά, έχει καταφέρει να διασώσει πάνω από 5.000 αδέσποτα σκυλιά στην Bangalore, εκτός από τη φροντίδα των εκατοντάδων που ζουν στο καταφύγιο του μόνιμα και σε αυτά έχει, πλέον, επικεντρωθεί. Παράλληλα, προσφέρει για υιοθεσία ζώα, αντί ενός ποσού που φτάνει τις 2.500 ρουπίες, περίπου 37 δολάρια.

Ο Rakesh Shukla θεωρείται από πολλούς ως ήρωας για τη διάσωση των αδέσποτων σκύλων. Όμως, η προσπάθεια του δεν είχε μόνο υποστηρικτές, αλλά και ανθρώπους που τη σαμποτάρισαν, λέγοντας πως δημιουργεί αναστάτωση στην περιοχή που βρίσκεται το καταφύγιο.

Μάλιστα, κάποιοι ζήτησαν να το κλείσει, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

dogs1

dogs2

dogs3

dogs4

dogs5

(με πληροφορίες από Oddity Central)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s