ΖΩΗ

Η μυστηριώδης επιγραφή πάνω σε τάφο!

Πάνω από 100 χρόνια χρειάστηκαν για να αποκωδικοποιηθεί η επιγραφή που ήταν πάνω σε πλάκα σε τάφο νεκροταφείου στον Καναδά!

Η επιτύμβια στήλη έχει δύο γυναικεία ονόματα και μια σειρά από γράμματα που δεν βγάζουν νόημα. Βρίσκεται στο νεκροταφείο Rushes, στο Wellesley του Οντάριο, στον Καναδά.

Ο τάφος ανήκει στις δύο συζύγους ενός διακεκριμένου μέλους της κοινότητας, του Σάμουελ Μπιν (Samuel Bean), ο οποίος είχε ιδιαίτερη αγάπη στα αινίγματα, κάτι που έκανε και με τον τάφο των γυναικών του.

beana

Η πρώτη σύζυγος του Μπιν, ήταν η Ενριέτα, η οποία πέθανε μόλις επτά μήνες μετά τον γάμο τους. Η δεύτερη σύζυγος του, η Σουζάνα, με την οποία απέκτησε και μία κόρη, είχε επίσης πρόωρο θάνατο.

Ο Μπιν, που ήταν γιατρός, έθαψε τις δύο αγάπες του δίπλα δίπλα, και έβαλε αυτή τη μυστηριώδη επιτύμβια πλάκα με τα ονόματα τους.

bean1

Αργότερα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, έζησε στη Νέα Υόρκη και την Αϊόβα, ενώ χάθηκε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Κούβας το 1904, παίρνοντας το μυστικό της επιγραφής στον υγρό τάφο του.

Ο τάφος των γυναικών τράβηξε την περιέργεια των επισκεπτών του νεκροταφείο, που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κώδικα στην μικρή πόλη, πάνω από έναν αιώνα.

bean3

Τελικά, στη δεκαετία του 1970 μια 94χρονη γυναίκα έλυσε το μυστήριο, αποκωδικοποιώντας την επιγραφή. Ξεκινώντας από τον έβδομο χαρακτήρα της έβδομης σειράς και την ανάγνωση σε μια μορφή ζιγκ-ζαγκ, η επιγραφή αναφέρει:

«Στη μνήμη της Henrietta, πρώτης συζύγου του S. Bean, η οποία πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου, 1865, σε ηλικία 23 χρόνων, 2 μηνών και 17 ημερών και της Susanna δεύτερης συζύγου του, η οποία πέθανε στις 27 Απριλίου 1867, σε ηλικία 26 χρόνων, 10 μηνών και 15 ημερών, οι δύο καλύτερες σύζυγοι που είχε ποτέ ένας άνθρωπος, ήταν δώρα από τον Θεό, αλλά είναι τώρα στον ουρανό. Είθε ο Θεός να με βοηθήσει, ώστε να τις συναντήσω εκεί».

bean2

(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura, Wikimapia και Silcoxblog)

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.