ΤΟΠΟΙ

Τα πανάκριβα σπάνια τροπικά ψάρια!

Ψάρια για ενυδρεία με τιμές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, πωλούνται στην τεράστια αγορά της Ταϊλάνδης!

Η Chatuchak Weekend Market, στην Μπανγκόκ, εκτείνεται σε έκταση 27 στρεμμάτων, και είναι μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες αγορές του κόσμου.

Η δαιδαλώδης σειρά από πάγκους και καταστήματα είναι μια συναρπαστική εμπειρία, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν είναι γεμάτη με ντόπιους και τουρίστες, που θέλουν να αγοράσουν ψάρια για το ενυδρείο τους, αλλά και για το τραπέζι, καθώς εκεί βρίσκεται και η ψαραγορά της πόλης.

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα σπάνια τροπικά ψάρια, με τιμές που κυμαίνονται από 10.000 έως 20.000 δολάρια. Η κουλτούρα της Ταϊλάνδης έχει μια μακροχρόνια ερωτική σχέση με τα ψάρια σαν κατοικίδια, εδώ και αιώνες.

Τα τελευταία χρόνια, η Ταϊλάνδη έχει αναδειχθεί ως ένα κέντρο για την εκτροφή ψαριών με τεράστια διεθνή ζήτηση. Στην Τσατουτσάκ (Chatuchak), επικρατεί καθημερινά μια φρενίτιδα από χονδρεμπόρους που συρρέουν για να αγοράσουν τα ψάρια που θα πουλήσουν στα μαγαζιά της χώρας.

Ένα μεγάλο μέρος της αγοράς είναι αφιερωμένο στα ακριβά, σπάνια ψάρια, όπως το Arowana, ή ψάρι-δράκος που κοστίζει πάνω από 20.000 δολάρια.

Πανάκριβα είναι και τα λευκόχρυσα Gar, που έχουν λευκό χρώμα εξαιτίας μιας σπάνιας μετάλλαξης. Στα ίδια επίπεδα κινείται το Flowerhorns, το ψάρι με το… καρούμπαλο στο κεφάλι, το οποίο θεωρείται σύμβολο της ευημερίας και καλοτυχίας.

Υπάρχουν, όμως και τα ψάρια σε φυσιολογικές τιμές, που είναι τοποθετημένα σε μικρές σακούλες ή σε ενυδρεία, έξω από τα μαγαζιά, δίνοντας έναν πολύχρωμο τόνο στην αγορά.

fish1

fish2

fish3

fish6

fish5

fish8

fish4

fish7
(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.