ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Η γάτα που κοστίζει 22.000 ευρώ!

Μια αμφιλεγόμενη και σπάνια ράτσα γάτας, είναι ίσως η πιο ακριβή στον κόσμο, καθώς κοστίζει 22.000 ευρώ!

Είναι η γάτα Caracat, η οποία δημιουργήθηκε από διασταύρωση μιας άγριας Caracal και μια αβυσσινιακής γάτας. Σήμερα, υπάρχουν μόνο 30 γάτες αυτού του είδους, κάτι που δικαιολογεί τη σπανιότητα και την ακριβή τιμή της.

Μάλιστα, μια ιδιοκτήτρια της στη Ρωσία, πλήρωσε 1,5 εκατομμύρια ρωσικά ρούβλια, περίπου 22.000 ευρώ, για να την αποκτήσει.

caracal2

Η άγρια Caracal επί αιώνες είναι ένα ζώο που διακρίνεται για την εξωτερική του ομορφιά. Στην αρχαία Αίγυπτο ήταν συχνά ταριχευμένες και θάβονταν μαζί με τους Φαραώ, όπως απεικονίζονται σε τοιχογραφίες, ενώ στην Κίνα ήταν το ειδικό δώρο που έστελναν οι αυτοκράτορες.

caracat1

Σήμερα, μπορεί οι λάτρεις της γάτας να είναι γοητευμένοι και θέλουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζώο για κατοικίδιο, ωστόσο οι αυθεντικές Caracal, θεωρούνται ακόμα άγριες. Μπορεί να γίνουν επιθετικές, έστω και αν έχουν ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους για πολλές γενιές. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το 2007, η Caracat.

caracal

Οι γάτες Caracat μπορεί να φτάσουν έως και τα 50 εκατοστά σε ύψος και το βάρος τους μέχρι 15 κιλά. Η διασταύρωση της πρώτης γενιάς, έχει μαύρα φουντωτά αυτιά, και μακριά αιχμηρά νύχια. Η φωνή τους είναι διαπεραστική και δεν θυμίζει τα γνωστά νιαουρίσματα.

caracat

Λόγω της επιθετικότητας τους, αρκετοί είναι οι ιδιοκτήτες που για λόγους ασφαλείας τους κόβουν τα νύχια, αν και κάτι τέτοιο προκαλεί διαμαρτυρίες.

caracat2

Παράλληλα, η Caracat είναι ένα εξαιρετικά σπάνια ράτσα, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στη διασταύρωση της με τη γάτα Αβησσυνίας, λόγω της διαφοράς μεγέθους. Πολλά γατάκια δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν, ενώ όσα ζουν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα σε ασθένειες.

Όμως, αυτή η ράτσα είναι δημοφιλής στη Ρωσία, όπως αποδεικνύεται, καθώς και οι 30 Caracat, ανήκουν σε Ρώσους που πλήρωσαν χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν αυτή την πανέμορφη γάτα.

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central / Βίντεο Ruptly TV)

Κατηγορίες:ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.