ΤΕΧΝΗ

«Τα όμορφα μάτια σου»!

Έχουν καταπλήξει οι μακροφωτογραφίες ενός φωτογράφου από την Αρμενία, ο οποίος απεικονίζει τα μάτια με έναν απίστευτο τρόπο!

Η σειρά του Σουρέν Μανβελγιάν (Suren Manvelyan), «τα όμορφα μάτια σου», άνοιξε τον δρόμο για την παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, του επιστημονικού ερευνητή από το Ερεβάν, που έγινε εξαιρετικός και πρωτοποριακός φωτογράφος.

Γεννημένος το 1976, ο Suren άρχισε να φωτογραφίζει από τα 16 του χρόνια και έγινε επαγγελματίας φωτογράφος το 2006. Τα φωτογραφικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται από το μακροσκοπικά θέματα έως πορτρέτα, τοπία και πολλά άλλα. Οι εικόνες του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Αρμενία και σε όλο τον κόσμο.

«Τα όμορφα μάτια σου», είναι μια σειρά από κοντινά πλάνα του ανθρώπινου ματιού και μαζί με μια παρόμοια σειρά με θέμα «τα μάτια των ζώων», είχε εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο.

Παράλληλα με τη φωτογραφία, για τα τελευταία δέκα χρόνια ο Manvelyan έχει είναι δάσκαλος φυσικής, μαθηματικών, προβολική γεωμετρία και αστρονομία στο Yerevan Waldorf Schoo, ενώ από το 1997-2011 υπηρέτησε ως επιστημονικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Φυσικής Ερευνών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο πολυτάλαντος Suren έχει διδακτορικό στις κβαντικές τεχνολογίες, και παράλληλα παίζει πέντε μουσικά όργανα: κιθάρα, τσέλο, πιάνο, φλάουτο, και λύρα.

suren

surena

surenb

surenc

surene

surenf

sureng

surenj

suren1

suren2

suren3

suren4

suren5

suren6

 

(με πληροφορίες και εικόνες από Empty Kingdom)

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.