ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι ανεμοδαρμένοι κόκκινοι λόφοι!

Μια περιοχή στον Καναδά χαρακτηρίζεται από τους κόκκινους λόφους και τις πράσινες ραβδώσεις τους, που αποκαλύφθηκαν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας!

Το Τσέλτεναμ Μπαντλάντς (Cheltenham Badlands), βρίσκεται στο Κάλεντον (Caledon) και αποτελείται από γυμνούς, ανεμοδαρμένους κόκκινους λόφους και ρεματιές, εμφανίζοντας μια θεαματική εναλλαγή χρωμάτων.

Χρώματα από το κόκκινο του αργίλου, που μοιάζει με σκουριά, μέχρι τις πράσινες ζώνες, πάνω στους λόφους.

Σε αντίθεση με τα φυσικά αίτια, όπως η διάβρωση του εδάφους από τον άνεμο και το νερό, το Cheltenham Badlands προκλήθηκε από ανθρώπινη παρέμβαση.

Το εντυπωσιακό τοπίο, αρχικά, σχηματίσθηκε ως βυθός μιας αρχαίας θάλασσας πάνω από 400 εκατομμύρια χρόνια πριν και εμφανίσθηκε όταν αυτή αποξηράνθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια, ο κοκκινωπός σχιστόλιθος καλύφθηκε από ένα στρώμα ασβεστόλιθου, ψαμμίτη, άμμου και χαλικιού.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, η κακή γεωργική πρακτική και η υπερβόσκηση εξαφάνισαν το πράσινο και αποκάλυψαν τον σχιστόλιθο.

Αυτή η περιοχή ήταν κάποτε μια εύφορη περιοχή που χρησιμοποιήθηκε από τους ιθαγενείς και τους πρώτους αποίκους, εν μέρει ως βοσκότοπος, αλλά και για καλλιέργειες, όπως μηλιές, σιτάρι, πατάτες, και τα μπιζέλια.

Η γη χρησιμοποιήθηκε αργότερα για να βόσκουν τα βοοειδή, αλλά η βαριά χρήση προκάλεσε κατέστρεψε τη βλάστηση, επιτρέποντας στο νερό τη διάβρωση του εδάφους.

Το ελκυστικό τοπίο έχει συγκεντρώνει επισκέπτες από όλο τον Καναδά, όμως η παρουσία των τουριστών απειλεί την καταστροφή του. Το 2015, η περιοχή Badlands περιφράχθηκε και απαγορεύτηκε η πρόσβαση του κοινού.

cheltenhama

cheltenhamb

cheltenham2

cheltenham1

cheltenham3

cheltenham4

(με πληροφορίες και εικόνες από Amuzing Pllanet)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.