ΤΟΠΟΙ

Ο μυστηριώδης «πύργος του διαβόλου»!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην Αμερική, είναι ο τεράστιος ηφαιστειακός βράχος, με το μυστηριώδες όνομα «ο πύργος του διαβόλου»!

Μια τοποθεσία που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «στενές επαφές τρίτου τύπου». Βρίσκεται στην περιοχή Black Hillsin Crook County του Γουαϊόμινγκ και δεσπόζει στο τοπίο καθώς έχει ύψος 387.

Παρά το γεγονός ότι, η περίοδος του σχηματισμού του τεράστιου ηφαιστειογενή βράχου εξακολουθεί να είναι αβέβαιη, οι γεωλόγοι γνωρίζουν, πάντως, πώς δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο «πύργος του διαβόλου» είναι στην πραγματικότητα, ό, τι έχει απομείνει από μια μεγάλη μάζα πετρωμάτων μετά από πολλές κατολισθήσεις.

Καθώς ο χρόνος πέρασε, το σχήμα του πύργου άλλαξε, εξαιτίας των φυσικών φαινομένων, όπως βροχή, άνεμοι και καταιγίδες, που διάβρωσαν τα ηφαιστειακά πετρώματα.

Στη βάση του υπάρχουν μεγάλα κομμάτια από πέτρες, κάτι που δείχνει πως το αρχικό σχήμα του πύργου ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είναι σήμερα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο γεωλογία που προσελκύει τόσους πολλούς τουρίστες αυτό το εξαιρετικό φυσικό αριστούργημα, αλλά και η ιστορία του.

Το όνομα «πύργος του διαβόλου» δόθηκε από τον συνταγματάρχη Ρίτσαρντ Ίρβινγκ Ντοτζ (Richard Irving Dodge), ο οποίος ανακάλυψε τον βράχο το 1875.

Αρχικά του είχε δώσει το όνομα «ο κακός πύργος του Θεού» και με τα χρόνια έγινε ο «πύργος του διαβόλου». Υπάρχουν και άλλα ονόματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως και μεγάλος αριθμός μύθων.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους προέρχεται από τη φυλή των ινδιάνων Κίουα (Kiowa). Σύμφωνα με αυτόν, ο βράχος δημιουργήθηκε όταν 7 αδελφές, χάθηκαν στην έρημο και δέχθηκαν επίθεση από μια γιγαντιαία αρκούδα.

Ενώ τα κορίτσια προσεύχονταν για την επιβίωση τους, η γη άρχισε να υψώνεται δημιουργώντας τον «πύργο του διαβόλου», ενώ τα 7 κορίτσια μετατράπηκαν σε αστέρια, που τώρα είναι γνωστά ως ο σχηματισμός της Μεγάλης Άρκτου.

Το μυστήριο γύρω από τον «πύργος του διαβόλου» είναι σίγουρα ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους έχει γίνει τόσο δημοφιλής μεταξύ των τουριστών. Παρ ‘όλα αυτά, το σχήμα και το περιβάλλον γύρω από αυτόν τον μετατρέπει σε ένα αξέχαστο φυσικό αξιοθέατο.

devilstowerwa

devilstowerd

devilstowerc

devilstowerb

devilstower4

devilstower6

devilstower5

devilstower7

devilstower8

devilstower9

devilstower11

devilstower10

(με πληροφορίες και εικόνες από Unusual Places και Commons Wikimedia)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.