ΤΟΠΟΙ

Η πιο έρημη πρωτεύουσα του κόσμου!

Τον τίτλο της πιο έρημης πρωτεύουσας κράτους τον κόσμο, διεκδικεί η πρωτεύουσα της Μιανμάρ!

Η Νάι Πι Τάου (Naypyidaw) διαθέτει τεράστιους δρόμους, με 20 λωρίδες κυκλοφορίας, με εκπληκτικά κρατικά κτίρια, αλλά δεν κυκλοφορεί ψυχή!

Η Μιανμάρ ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει τη νέα πρωτεύουσα της, η οποία μεταφέρθηκε ανεξήγητα από την Γιανγκόν (Yangon), γνωστή επίσης επίσης γνωστή ως Ρανγκούν(Rangoon), στην Νάι Πι Τάου το 2005.

myanmar

Οι ξένοι δεν είναι πρόθυμοι να την επισκεφθούν και οι ντόπιοι αρνούνται να μετακινηθούν, από την παλιά πρωτεύουσα, παρά τα καινούργια σπίτια που τους προσφέρει, προτιμώντας να ζουν σε παραγκουπόλεις.

Σήμερα, ο πληθυσμός της φτάνει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τους 924.000 κατοίκους, αλλά σπάνια κυκλοφορούν. Όπως λένε πολλοί, η πόλη της Νάι Πι Τάου… περιβάλλεται από μυστικότητα.

myanmarc

Καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση, με πολυκατοικίες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, αλλά παραμένει πόλη-φάντασμα, χτισμένη, όπως κατέληξε, κυρίως για το προσωπικό της κυβέρνησης.

Η θέση της πρωτεύουσας είναι στη μέση μια ζούγκλας, στην οποία κανείς δεν είχε ζήσει για περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κινήθηκαν προς την Νάι Πι Τάου στις αρχές του 2005, αρκετοί χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους λόγω της έλλειψης σχολείων και άλλων ανέσεων.

myanmard

Η πόλη διαιρείται σε διάφορες ζώνες. Υπάρχουν τα υπουργεία, μακριά από την στρατιωτική περιοχή, επίσης μια εμπορική ζώνη και μια ζώνη με ξενοδοχεία, παρά την έλλειψη του τουρισμού στην περιοχή.

Οι κατοικημένες περιοχές περιλαμβάνουν 1.200 πολυκατοικίες τεσσάρων ορόφων. Οι στέγες των κτιρίων είναι χρωματισμένες ανάλογα με τη θέση εργασίας των κατοίκων τους.

myanmarb

Οι ξένοι και οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να επισκεφθούν τα απομονωμένη πόλη και προτιμούν να μετακινούνται καθημερινά στη Γιανγκόν για τις δουλειές τους.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει σχεδόν 5 στρέμματα γης σε κάθε μια από τις ξένες χώρες για να χτίσουν τις πρεσβείες τους, και τα κεντρικά γραφεία των αποστολών του ΟΗΕ, μόνο η πρεσβεία του Μπαγκλαντές έχει μετακινηθεί στην Νάι Πι Τάου.

(με πληροφορίες και εικόνες από Daily Mail)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.