ΕΡΕΥΝΑ

Κάτοπτρο για την εξερεύνηση του Διαστήματος!

Ένα τεράστιο κάτοπτρο στο νέο τηλεσκόπιο της NASA, καλείται να βοηθήσει τους επιστήμονες στην εξερεύνηση του Διαστήματος!

Το πρωτεύον κάτοπτρο που έχει διάμετρο 6,5 μέτρων, είναι το βασικό εξάρτημα του τηλεσκοπίου James Webb Space Telescope (JWST), που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2018. Αποτελείται από 18 εξαγωνικά κάτοπτρα και μοιάζει με ένα τεράστιο κομμάτι του παζλ.

thleskopioa

Το JWST θα προσφέρει πρωτοφανή ανάλυση και ευαισθησία στις παρατηρήσεις του, μέσω της υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα διαδεχτεί τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Spitzer.

Το πρωτεύον κάτοπτρο του Webb θα συλλέγει φως για την επιστημονική αναζήτηση και την καλύτερη κατανόηση του ηλιακού μας συστήματος, ακόμα και πέρα από αυτό.

nasa2

Χρησιμοποιώντας αυτό το κάτοπτρο και την υπέρυθρη ακτινοβολία, οι επιστήμονες θα κοιτάξουν πίσω πάνω από 13.500 εκατομμύρια χρόνια για να δουν τα πρώτα αστέρια και τους γαλαξίες να σχηματίζονται έξω από το σκοτάδι του πρώιμου σύμπαντος.

Η πρωτοφανής ευαισθησία των υπερύθρων ακτίνων θα βοηθήσει τους αστρονόμους να συγκρίνουν τις παραμικρές λεπτομέρειες στη γέννηση των γαλαξιών πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ θα αναλύουν τα κοσμικά σύννεφα σκόνης για δουν από πού γεννιούνται τα αστέρια και τα πλανητικά συστήματα.

nasa1

Το τηλεσκόπιο θα βοηθήσει επίσης να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με ατμόσφαιρες των πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα, και ίσως ακόμη και να βρει σημάδια από τα δομικά στοιχεία ζωής αλλού στο σύμπαν.

(με πληροφορίες και εικόνες από NASA και Avax News )

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.