ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μουσείο των Αγγέλων!

Περιλαμβάνει και 600 μαύρους αγγέλους, που δώρισε η Όπρα Γουίνφρεϊ, στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Το 1976, η Τζόις (Joyce) και ο Λόουελ Μπεργκ (Lowell Berg) ήταν σε διακοπές στη Φλόριντα, όταν το μάτι τους καρφώθηκε πάνω σε δύο ειδώλια αγγέλων σε τραμπάλα. Από εκείνη τη στιγμή, το ζευγάρι αποφάσισε να συγκεντρώσει οποιοδήποτε άγγελο κυκλοφορούσε στη γη!

Ετσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι Μπεργκ είχαν συγκεντρώσει περίπου 13.600 αγγέλους από 60 χώρες, ανάμεσα στις οποίες ήταν η Ιταλία, η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Ινδία. Επιπλέον, στα χέρια τους έφτασε και μια συλλογή από 600 αφοραμερικανούς αγγέλους από την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Σε ένα επεισόδιο του σόου της, είχε αναρωτηθεί «γιατί δεν υπάρχουν μαύρες αγγέλους;». και προς μεγάλη της έκπληξη, οι θαυμαστές της ανταποκρίθηκαν και απέστειλαν εκατοντάδες μαύρους αγγέλους, για να αποδείξουν την ύπαρξή τους. Η Όπρα τους δώρισε αργότερα στους Μπεργκ.

Στην πορεία, το ζευγάρι άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα χώρου για τους αγγέλους που είχε συγκεντρώσει. Κάποια στιγμή, τον Ιούλιο του 1994, βρήκαν μια καθολική εκκλησία του Αγίου Παύλου, η οποία είχε εγκαταλειφθεί για σχεδόν μια δεκαετία και όδευε προς κατεδάφιση.

Χάρη στα κεφάλαια και στις δωρεές, που κατόρθωσαν να μαζέψουν, οι Μπεργκ αναπαλαίωσαν την εκκλησία και δημιούργησαν χώρους για την τοποθέτηση των αγγέλων τους.

(με πληροφορίες και εικόνες από Atlas Obscura)

Advertisements

Κατηγορίες:ΜΟΥΣΕΙΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s