ΕΡΕΥΝΑ

Μην φτιάχνετε το κρεβάτι σας

Ετσι, θα μείνουν μακριά τα ακάρεα, λέει η επιστήμη!

Άλλο που δεν θέλουν όσοι βαριούνται να τακτοποιούν καθημερινά το κρεββάτι τους. Και τώρα, οι επιστήμονες έρχονται να τους δικαιώσουν, δίνοντας έναν καλό λόγο, για να το αφήνουν άστρωτο και μέσα στο απόλυτο χάος.

Τα ακάρεα σκόνης που μοιράζονται το στρώμα μαζί μας, δεν αντέχουν ένα κρεβάτι άνω-κάτω και «τα τινάζουν»! Σκεφτείτε ότι περίπου 1,5 εκατομμύρια από αυτά μας κάνουν παρέα κάθε βράδυ, όταν πηγαίνουμε για ύπνο. Τρέφονται με νεκρά κύτταρα του δέρματος που πέφτουν στα σεντόνια και παράγουν αλλεργιογόνα, που μπορεί να εισπνεύσουμε στη διάρκεια της νύχτας.

bed1

Η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από αυτούς τους «επισκέπτες», είναι -σύμφωνα με τους επιστήμονες- να μην φτιάχνουμε το κρεβάτι! Τα ακάρεα είναι ευτυχισμένα σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, αλλά όταν τα σεντόνια μένουν ανοιχτά, κάτι τέτοιο τα εξοντώνει.

Ο Δρ Στέφεν Πρέτλαβ (Stephen Pretlove) δήλωσε στο BBC ότι είναι γνωστό πως «τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη νερού από την ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματός τους». «Αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας», επισήμανε, «η υγρασία μπορεί να αφαιρεθεί από τα σεντόνια και το στρώμα, με αποτέλεσμα τα ακάρεα να αφυδατωθούν και τελικά, να «πεθάνουν»».

(με πληροφορίες από Today / Εικόνες Pixabay)

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.