ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Σκύλος γυρνά την πόλη για να λέει «καλημέρα»!

Πάνω από έξι χιλιόμετρα κάθε μέρα κάνει ένας σκύλος, για να συναντήσει τους ανθρώπους μιας πόλης στη Μινεσότα και να τους… χαιρετίσει!

Ο Μπρούνο έχει γίνει θρύλος στο Λόνγκβιλ και όλοι οι κάτοικοι τον γνωρίζουν εδώ και 12 χρόνια.  Κάθε μέρα το λυκόσκυλο, το οποίο ήταν ένα αδέσποτο κουταβάκι, όταν τον βρήκε να περιπλανιέται και τον υιοθέτησε ο Λάρι Λαβαλέ, έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Bruno

Το σπίτι του Λάρι και της γυναίκας του Ντέπι βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από την πόλη. Έτσι, ο φιλικός σκύλος, που όπως φαίνεται είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, κάθε πρωί ξεκινά το δρομολόγιο του, για να πάει στο Λόνγκβιλ και να συναντήσει του κατοίκους.

Ο Μπρούνο που από μικρός περιπλανιόταν, κάνει γύρους στην πόλη, με στάσεις σε διάφορα σημεία. Όπως στο δημαρχείο, στη βιβλιοθήκη, στο κατάστημα παγωτών, σε πολλά μεσιτικά γραφεία και ένα παντοπωλείο, όπου οι εργαζόμενοι τον χαιρετούν και τον κερνούν με υπολείμματα κρέατος που έχουν κρατήσει γι’ αυτόν.

Bruno2

Οι Λαβαλέ είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν τον Μπρούνο στο σπίτι, αλλά χωρίς επιτυχία. Αυτός κατάφερε να κάψει ακόμα και μια αλυσίδα που του έβαλαν, προκειμένου να κάνει τη βόλτα του. Έτσι, αφέθηκε απόλυτα ελεύθερος. Και αυτός μετά την καθημερινή του περιοδεία, γυρίζει πάντα στο σπίτι.

Όμως, η ηλικία δεν του επιτρέπει πλέον να κινείται με άνεση. Το βάδισμα του είναι αργό και μερικές μέρες μένει στο σπίτι για να ξεκουραστεί.

Bruno1

Οι κάτοικοι, πάντως, του Λόνγκβιλ δεν τον ξεχνούν. Μάλιστα, έφτιαξαν ένα ξυλόγλυπτο άγαλμα προς τιμήν του και το έβαλαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, με την επιγραφή: «Μπρούνο, ο σκύλος του Λόνγκβιλ και πρεσβευτής του»!

(με πληροφορίες και εικόνες από Kare11)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.