ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπίτι τροπικό δάσος με καταρράκτη και λίμνη!

Ένα σπίτι στη Σιγκαπούρη, δεν διαθέτει μόνο φυτά και πισίνα, αλλά τροπικό δάσος και έναν καταρράκτη που καταλήγει σε λίμνη!

Το εντυπωσιακό σχέδιο από το στούντιο Chang Architects, εφαρμόστηκε σε ένα τεράστιο σπίτι, το οποίο δημιουργήθηκε για να φιλοξενεί μια μεγάλη οικογένεια και με χώρους για τα παιδιά όταν παντρευτούν.

Το σπίτι διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, ένα γυμναστήριο, χώρους ψυχαγωγίας, μια βιβλιοθήκη, και πολλαπλές τραπεζαρίες διατεταγμένες γύρω από μια κεντρική αυλή, με πισίνα και έναν καταρράκτη, ενώ υπάρχει λίμνη με κυπρίνους στο υπόγειο.

Τα φυτά καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό σε όλο το κτίριο, την καταπράσινη αυλή, το χολ εισόδου, τους τοίχους και τα παράθυρα, ενώ διαθέτει και roof garden.

Το κτίριο είναι χτισμένο πάνω σε ένα επικλινές οικόπεδο, και η δομή του είναι μια αναδιαμόρφωση υπάρχοντος σπιτιού.  Ο σχεδιασμός παρέχει φυσικό φωτισμό, φυσικό αερισμό, και παθητική ψύξη, λένε οι αρχιτέκτονες, που προσθέτουν πως το οίκημα προσφέρει ένα οικολογικό-φιλικό περιβάλλον, το οποίο προάγει την γενική ευεξία για όλους.

Η οροφή διαθέτει μια σειρά από φεγγίτες, με το υπόλοιπο της επιφάνειας να δίνεται στους κήπους. Η εξωτερική πρόσοψη είναι γεμάτη με απανθρακωμένους κορμούς ξυλείας για να φιλτράρουν το νερό της βροχής, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την άρδευση των φυτών.

spiti1

spiti2

spiti3

spiti5

spiti6

spiti8

spitia

spiti9

spiti8

(με πληροφορίες και εικόνες από De Zeen)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.