ΕΡΕΥΝΑ

Έρχεται το υπερταχύτατο Wi-Fi!

Επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα νέο σύστημα Wi-Fi που επιταχύνει τουλάχιστον κατά τρεις φορές τη μεταφορά δεδομένων του ίντερνετ!

Το νέο σύστημα, που ονομάζεται MegaMIMO 2.0, αναπτύχθηκε από μια ομάδα του MIT και του εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης (CSAIL), και παρουσιάζει μεγάλα πλεονεκτήματα, καθώς διαθέτει ευρύ φάσμα και αποφεύγει τις παρεμβολές των δικτύων.

«Στο σημερινό ασύρματο κόσμο, δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα που λέγεται «κρίση φάσματος» με τη προσθήκη περισσοτέρων πομπών, γιατί ο ένας θα πέφτει πάνω στον άλλον», λέει ο επικεφαλής ερευνητής Εζελντίν Χαμέντ (Ezzeldin Hamed).

«Η λύση είναι η συνεργασία όλων των πομπών ταυτόχρονα, με την αποτελεσματική χρήση του διαθέσιμου φάσματος».

Και αυτό είναι που έχει σχεδιαστεί να κάνει MegaMIMO 2.0. Το σύστημα συντονίζει πολλαπλά σημεία πρόσβασης κατά την ίδια στιγμή, με μεταφορά δεδομένων στην ίδια συχνότητα, αλλά χωρίς να δημιουργεί παρεμβολές.

wifia

Η ανακάλυψη της ομάδας ήταν η δημιουργία ενός αλγορίθμου που επιτρέπει σε πολλαπλούς ανεξάρτητους πομπούς να χρησιμοποιούν το ίδιο φάσμα χωρίς να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο.

Το MegaMIMO 2.0 βασίζεται στην τεχνολογία που σχεδόν όλες οι ασύρματες συσκευές χρησιμοποιούν σήμερα, και ονομάζεται πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών-εξόδων (MIMO).

Το MIMO είναι αυτό που επιτρέπει στις συσκευές, όπως τα smartphones, να λαμβάνουν πολλαπλά σήματα από πολλαπλούς πομπούς. Αλλά μέχρι τώρα, με τη χρήση του συστήματος, το αποτέλεσμα ήταν η συμφόρηση του δικτύου.Χάρη σε αλγόριθμο MegaMIMO 2,0 δεν θα υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα.

Για να δοκιμάσουν το νέο σύστημα, οι ερευνητές δημιούργησαν μια εικονική αίθουσα συνεδριάσεων, με τέσσερις φορητούς υπολογιστές που σέρφαραν γύρω από το δωμάτιο για να μετρηθούν οι ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων. Βρήκαν ότι MegaMIMO 2.0 ενίσχυσε τη μεταφορά δεδομένων κατά 330%, σε σύγκριση με τα συμβατικά Wi-Fi.

Οι ερευνητές βρίσκονται στη διαδικασία εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας, και είναι σε συνομιλίες με εκπροσώπους βιομηχανιών για να φέρουν το MegaMIMO 2.0 στην αγορά.

(με πληροφορίες από Science Alert / Βίντεο MITCSAIL)

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.