ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το μνημείο του πιστού σκύλου!

Στη Ρωσία, στην πόλη Τολιάτι (Tolyatti), υπάρχει το άγαλμα ενός σκύλου που επί επτά χρόνια περιμένει τα αφεντικά του, τα οποία σκοτώθηκαν σε τροχαίο!

Ο σκύλος, ένας γερμανικός ποιμενικός, θεωρείται ο πιο πιστός που έζησε ποτέ σε αυτή την πόλη. Για το λόγο αυτό στήθηκε στη μνήμη του ένα άγαλμα, το μοναδικό χωρίς πολιτικό θέμα!

Η ιστορία γύρω από το σκύλο που τον έλεγαν Κόστια, αναφέρεται στο 1995. Οι κάτοικοι της Tolyatti, άρχισαν να παρατηρούν ότι καθημερινά στεκόταν στην άκρη της βόρειας λεωφόρου και έτρεχε δίπλα από τα αυτοκίνητα, σαν να αναζητούσε κάποιον.

Ψάχνοντας την ιστορία του έμαθαν πως ο σκύλος βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο με ένα ζευγάρι. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αποτέλεσμα η γυναίκα να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ ο άνδρας πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε. Μόνο το σκυλί επέζησε και γύρισε στην περιοχή όπου είχε συντριβεί το αυτοκίνητο .

dog1

Το όνομά του δεν ήταν γνωστό, αλλά οι κάτοικοι άρχισαν να τον αποκαλούν «Κόστια» ή «Πιστό». Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να τον υιοθετήσουν, αλλά ο σκύλος δεν πήγαινε μαζί τους, αλλά δεχόταν μόνο φαγητό, στον τόπο της συντριβής που βρισκόταν συνεχώς.

Για 7 χρόνια ο Κόστια παρέμειναν στο ίδιο σημείο αναζητώντας τα αφεντικά του μέσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.Έγινε ένας τοπικός θρύλος και ένα ορόσημο για όσους χρησιμοποιούσαν την εθνική οδό που συνέδεε την παλιά πόλη με τη νέα.

Το 2002, ο Κόστια βρέθηκε νεκρός στο δάσος. Δεν υπήρχαν σημάδια τραυματισμού οπότε θεωρήθηκε ότι πέθανε από φυσικό θάνατο. Η θλίψη από την απώλεια του, οδήγησε τις αρχές της πόλης να στήσουν ένα μπρούτζινο άγαλμα προς τιμήν του, με την επιγραφή «Πιστός».

dog2

Το γλυπτό έγινε από τον Ολέγκ Κλούγιεφ (Oleg Klyuyev) και έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο. Στέκεται πάνω σε ένα βάθρο από γρανίτη στη διασταύρωση της νότιας εθνικής οδού με την οδό Λεβ Γιασίν. Σήμερα το μνημείο είναι ένας δημοφιλής τόπος επίσκεψης για τους νεόνυμφους, ως σύμβολο της πίστης που δεν σπάει.

(με πληροφορίες και εικόνες από Twisted Sifter)

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.