ΤΟΠΟΙ

Τα μυστηριώδη πηγάδια του μυστικισμού!

Με ανεστραμμένους πύργους μοιάζουν πηγάδια που βρίσκονται στην Πορτογαλία και, όπως λέγεται, εξυπηρετούσαν τελετουργικούς σκοπούς για τον μυστικισμό!

Το πολυτελές Κουίντα ντα Ρεγκαλέιρα (Quinta da Regaleira) θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Σίντρα (Sintra), μιας γειτονιάς στη Λισαβόνα.

pigadi1

Στην περιοχή, μαζί με πολλά διακοσμημένα κτίρια, λίμνες, σπήλαια και σήραγγες της, υπάρχουν δύο μυστηριώδη πηγάδια που μοιάζουν καλύτερα με ανεστραμμένους υπόγειους πύργους και θεωρούνται από τα πιο μυστηριώδη μέρη της Ευρώπης.

Το Quinta da Regaleira, που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, κατασκευάστηκε το 1910. Ιδιοκτήτης ήταν ο πλούσιος εντομολόγος Αντίνιο Αουγκούστο Καρβάλιο Μοντέιρο (António Augusto Carvalho Monteiro).

pigadi2

Τα πηγάδια αυτά δεν εξυπηρετούσαν κανένα πρακτικό σκοπό, καθώς δεν είχαν νερό. Έγιναν όμως γνωστά σαν πηγάδια που χρησιμοποιούνταν για μυστηριώδεις τελετές μύησης στον μυστικισμό, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν και μια μασονική σύνδεση με αυτές τις τελετουργίες.

pigadi3

Τα πηγάδια είναι ταυτόχρονα μυστηριώδη και συναρπαστικά. Το μεγαλύτερο από τα δύο φτάνει 27 μέτρα βάθος και η πρόσβαση στον πυθμένα γίνεται από μια σπειροειδή σκάλα. Στο μικρότερο, μια ευθεία πέτρινη σκάλα παρέχει πρόσβαση, ενώ υπόγειοι διάδρομοι συνδέουν τις δύο δομές.

(με πληροφορίες και εικόνες από Urban Ghosts)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.