ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η πόλη που θα γινόταν με τα δισ. για τη διάσωση τράπεζας!

Μια μικρογραφία πόλης που θα στοίχιζε όσα χρήματα δαπανήθηκαν για τη διάσωση μιας τράπεζας στην Αυστρία, κατασκεύασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φοιτητές στη Βιέννη!

Τα χρήματα που δόθηκαν για τη διάσωση μιας τράπεζας το 2014, υπολογίζονται σε 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε, σύμφωνα με τους φοιτητές, να χτιστεί μια πόλη για 100.000 ανθρώπους.

Το τεράστιο αστικό μοντέλο ονομάστηκε Hypotopia (μορφή στραβισμού) και αντιπροσωπεύει μια νέα μορφή διαμαρτυρίας, ένας τρόπος για να λάβει φυσική μορφή και να μεταφερθεί η αίσθηση των χαμένων δυνατοτήτων.

Οι φοιτητές του τεχνικού πανεπιστημίου της Βιέννης, σχεδίασαν και εγκατέστησαν το μοντέλο της ουτοπικής πόλης σε μια από τις κεντρικές πλατείες. Επισημαίνουν, επίσης, πως αν αυτή η πόλη είχε κατασκευαστεί θα ήταν η έκτη μεγαλύτερη της Αυστρίας.

Η κατασκευή του μοντέλου βοηθήθηκε από επιχειρήσεις που δώρισαν τα οικοδομικά υλικά, όπως ξύλο και τσιμεντόλιθους, που μεταφέρονταν σε καροτσάκια και συναρμολογούνταν σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο μοντέλο του υπολογιστή.

Το κοινό υποδέχθηκε το έργο με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν συμφωνεί με τη χρήση χρημάτων των φορολογουμένων για τη διάσωση της εν λόγω τράπεζας.

hypotopia3

hyptopia1

hypotopia5

(με πληροφορίες και εικόνες από Web Urbanist)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.