ΤΕΧΝΗ

Η εκπληκτική μεταλλική κυψέλη!

Ένα εντυπωσιακό γλυπτό, το οποίο κοσμεί τον Βοτανικό Κήπο στο Λονδίνο, δεν είναι μόνο ένα έργο τέχνης, αλλά παράλληλα αποτελεί μια τεράστια μεταλλική κυψέλη!

«Η Κυψέλη» («The Hive«) κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη Βόλφγκανγκ Μπάτρες (Wolfgang Buttress), ο οποίος συνεργάστηκε με μια διεπιστημονική ομάδα για να τη δημιουργήσει.

Για να φτάσει κάποιος στο γλυπτό, πρέπει πρώτα να περπατήσει μέσα από ένα χωράφι με αγριολούλουδα. Από απόσταση, η εγκατάσταση φαίνεται να επιπλέει, να ταλαντεύεται και να ανθίζει, σαν αραχνοΰφαντο σύννεφο ή ένα σμήνος από σκνίπες.

Καθώς πλησιάζει ο θεατής, ωστόσο, αποκαλύπτεται ένα κυψελωτό πλέγμα από ράβδους αλουμινίου και την τεράστια κυψέλη, γεμάτη μέλισσες.

Μέσα από το γλυπτό, αναβοσβήνουν περίπου 1.000 LEDS, σε απάντηση στη δραστηριότητα γειτονικής κυψέλης, από την οποίο τροφοδοτείται με μέλισσες το γλυπτό.

Παράλληλα, ένας ενισχυμένος βόμβος από την κίνηση των εντόμων ανακατεύεται με τη μουσική υπόκρουση, από βιολιά, βιολοντσέλα, και φωνές. «Η Κυψέλη» δημιουργήθηκε από περίπου 170.000 κομμάτια αλουμινίου, τα οποία ζυγίζουν συνολικά περίπου 44 τόνους.

«Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι ένας πολύ ήρεμος, στοχαστικός χώρος», λέει ο Buttress. «Τα χιλιάδες τεμάχια μετάλλου έχουν μια επανάληψη και λεπτότητα. Αλλάζουν και τις συνθήκες φωτισμού ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, παίρνουν λάμψη ή γίνονται πιο γκρίζα.»

hive1

hive4

hive2

hive3

hive5

hive6

hive7

hive8

hive9

(με πληροφορίες και εικόνες από Smithonian / Βίντεο Kewgardens)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.