ΜΟΥΣΕΙΑ

Το μουσείο του μεγάλου σεισμού

Στην Κίνα κατασκευάστηκε ένα μουσείο-μνημείο για το μεγάλο σεισμό που ισοπέδωσε μια ολόκληρη περιοχή και προκάλεσε το θάνατο σε χιλιάδες πολίτες.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που αντικατοπτρίζει τη θλίψη της καταστροφής, στην περιοχή Γουεντσουάν (Wenchuan), με τον σεισμό του 2008. Οι νεκροί έφτασαν τις 70.000, ενώ στους 18.000 ανέρχονται οι αγνοούμενοι.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ο νομός του Wenchuan και στην αρχιτεκτονική σχολή της περιοχής, ανατέθηκε από την κυβέρνηση να χτίσει ένα μουσείο, ως ένα μνημείο, για όσους έχασαν τη ζωή τους.

Το μουσείο σχεδίασε ο Κάι Γιονκτσί (Cai Yongjie), και του έδωσε μια μορφή, η οποία έρχεται σε απόλυτη ρήξη με το τοπίο. Τα μεγάλα υπόγεια κτίρια που το ολοκληρώνουν, έχουν πράσινες στέγες, διασφαλίζοντας μια διακριτική παρουσία του συγκροτήματος.

Τα γεμάτα γωνίες τοιχώματα κατασκευάσθηκαν από χάλυβα που αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δημιουργώντας μια σειρά από κλειστούς εξωτερικούς χώρους, οι οποίοι περιέχουν παγκάκια για περισυλλογή και προβληματισμό.

Η είσοδος στο μουσείο χαρακτηρίζεται από μια δημόσια πλατεία και ένα μικρό πύργο. Τα δέντρα που έχουν φυτευτεί, όταν αναπτυχθούν, θα δημιουργήσουν ένα καταπράσινο τοπίο, στο οποίο θα δεσπόζει και θα προκαλεί αντίθεση, το μουσείο με τις αποχρώσεις του κοκκινωπού χάλυβα.

mouseio1

mouseio4

mouseio5

mouseio6

mouseio7

mouseio2

mouseio3

(με πληροφορίες και εικόνες από Design Boom)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.