ΤΕΧΝΗ

Παιχνίδι σκιών σε πολύχρωμη σήραγγα!

Μια σήραγγα με πολύχρωμο, «κινούμενο» φως δημιούργησαν καλλιτέχνες μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη καμινάδα, με μια διαδραστική εγκατάσταση που ξαφνιάζει!

Ο Σέρχιο Μόρα Ντιάζ (Sergio Mora-Diaz) και η Κάτια Μόντες (Katia Montes) με το έργο τους προτείνουν έναν «διάλογο» ανάμεσα στην ύλη, το φως και την παρουσία των ανθρώπινων σωμάτων που κινούνται μέσα στο χώρο».

Το έργο έχει σχεδιαστεί στο Σαντιάγο της Χιλής, σε μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική καμινάδα ενός παλιού εργοστασίου που έφτιαχνε καπέλα.

Όπως εξηγεί το καλλιτεχνικό δίδυμο: «Το έργο αναπτύσσεται μέσα σε ένα κυλινδρικό δοχείο από χάλυβα μήκους 9 μέτρων και αποτελείται από δύο παρεμβάσεις του φωτός: Μία που χαρτογραφεί τη βιομηχανική δομή, ορατή από την πρόσβαση της εγκατάστασης και μία άλλη που αντιδρά στην παρουσία των ανθρώπων, και τους συνοδεύει καθώς περπατούν.

»Το αποτέλεσμα είναι μια χωρική εμπειρία, μια αντιληπτική διαδικασία που σχετίζεται με το σώμα μας σε κίνηση. Είμαστε θεατές, χρήστες και διαμορφωτές της εμπειρίας. Είναι μια διέλευση μεταξύ της παρουσίας και της απουσίας της ύλης».

Ο Sergio είναι αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στο Σαντιάγο της Χιλής, και ζει σήμερα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το έργο του διερευνά τις επικοινωνιακές και διαδραστικές ιδιότητες των φυσικών χώρων, που κυμαίνονται από την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό για άλλους συναφείς επιστημονικούς κλάδους, όπως η καλλιτεχνική εγκατάσταση, οι ψηφιακές τεχνολογίες και τα κινούμενα γραφικά.

stoa1

stoa2

stoa3

stoa4

TRANSIENT BODY: An Interactive Art Installation from Sergio Mora-Diaz on Vimeo.

(με πληροφορίες και εικόνες από Creative Boom)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.