ΤΟΠΟΙ

Το θεαματικό φεστιβάλ του φωτός!

Κάθε χρόνο στην Ιαπωνία γίνεται ένα μοναδικό φεστιβάλ που έχει σαν κεντρικό του θέμα το φως, που δίνει ζωή στη νύχτα, μέσα ένα δάσος, το οποίο θεωρείται ιερός τόπος.

Το παρεκκλήσι Σιμογκάμο (Shimogamo Shrine), στο Κιότο, που δημιουργήθηκε πριν από 1.200 χρόνια, βρίσκεται μέσα σε ένα πανάρχαιο δάσος και θεωρήθηκε από τους Ιάπωνες πως προστάτευε την πόλη από κακόβουλες απειλές.

Η περιοχή αυτή, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, παίρνει ζωή με μια μοναδική καλλιτεχνική εγκατάσταση, το φεστιβάλ του φωτός.

Η καλλιτεχνική αυνεργατική ομάδα «Japanese tech/art collective TeamLab» σε συνεργασία με το Shimogamo Shrine παρουσιάζουν δύο ξεχωριστές διαδραστικές εγκαταστάσεις. Η πρώτη είναι «τα δέντρα που αντιδρούν» και κατά την οποία όλα τα δέντρα κατά μήκος του δρόμου προς το παρεκκλήσι θα είναι φωτισμένα.

Όταν οι επισκέπτες ή ακόμα και τα ζώα πλησιάζουν ένα δέντρο, η κίνησή τους ανιχνεύεται, κάτι που ενεργοποιεί μια αλλαγή στον τόνο του χρωματισμού τους.

Η δεύτερη εγκατάσταση είναι η τοποθέτηση πολλών αιωρούμενων φωτεινών σφαιρών, οι οποίες ανταποκρίνονται στην επαφή, και εκπέμπουν διαφορετικούς ήχους σε συγχρονισμό με άλλες μπάλες γύρω από αυτές, οι οποίες αγγίζονται.

Shimogamo

Shimogamo1

Shimogamob

(με πληροφορίες και εικόνες από Spoon&Tamago)

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.