ΖΩΗ

Κέικ ηλικίας 40 ετών!

Πείραμα, για να δείξει πως μουχλιάζει ένα κέικ, έκανε καθηγητής σε κολέγιο στις ΗΠΑ. Πέρασαν, όμως, 40 χρόνια και αυτό δεν λέει να χαλάσει!

Σήμερα, το έχουν βάλει σε ειδική βιτρίνα και περιμένουν πότε θα ολοκληρωθεί το πείραμα, αλλά και τι συμβαίνει με αυτό το γεμιστό κέικ, που δεν χαλά με τίποτα.

Το 1976, ο καθηγητής χημείας στην ακαδημία George Stevens, στο Μέιν, Ρότζερ Μπενάτι (Roger Bennatti), αγόρασε ένα γεμιστό κέικ, το γνωστό στους Αμερικανούς Twinkie, και το τοποθέτησε στην κορυφή του μαυροπίνακα στην τάξη, ώστε να διαπιστώσει ο ίδιος και οι μαθητές του, σε πόσο χρόνο θα αποσυντεθεί.

twinkie2

Μετά από 40 χρόνια, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, γιατί η μούχλα… αρνείται να αναπτυχθεί στο παλαιότερο Twinkie του κόσμου!

Η επίσημη διάρκεια ζωής ενός Twinkie, όπως αναφέρει η εταιρεία που το παρασκευάζει, είναι μόνο 25 ημέρες. Αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε με αυτό που περιμένει τέσσερις δεκαετίες να μουχλιάσει.

twinkie

H Λίμπι Ροσμέιρ (Libby Rosemeier), πρύτανης σήμερα στην ακαδημία George Stevens, ήταν από τις μαθήτριες που παρακολούθησε αυτό το χωρίς τέλος, πείραμα. Όπως είπε, το Twinkie δεν έφυγε από την τάξη επί 28 χρόνια, μέχρι που ο καθηγητής πήρε σύνταξη. Μετά, το έβαλαν σε ένα γυάλινο δοχείο, όπου παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο.

twinkie1

Πάντως, το παλαιότερο Twinkie στον κόσμο έχει γίνει ένα σύμβολο της ακαδημίας και αξιοθέατο! Και όπως λέει η πρύτανης, αυτό το κέικ είναι μια ιστορία που ποτέ δεν θα πεθάνει. «Εκτός αν κάποιος βρει το θάρρος να το φάει. Αλλά τότε θα πάει χαμένο το πείραμα και δεν θα δούμε πότε, και αν, μουχλιάσει»!

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central)

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.