ΤΕΧΝΗ

Γιγαντιαίος πίνακας ζωγραφικής με 26.500 αληθινά λουλούδια

Ένας γιγαντιαίος πίνακας ζωντανής ζωγραφικής με 26.500 αληθινά λουλούδια, τοποθετήθηκε έξω από την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε με τη συμβολή του συμβουλίου λουλουδιών της Ολλανδίας, στο πλαίσιο εκδήλωσης της πινακοθήκης για τη ολλανδική ζωγραφική λουλουδιών από τις αρχές του 17ου αιώνα έως τα τέλη του 18ου αιώνα.

Ο πίνακας έχει τίτλο «νεκρή φύση των λουλουδιών σε βάζο» και είναι φόρος τιμής στο αριστούργημα του Ολλανδού καλλιτέχνη Αμπρόσιους Μπόσχερτ του πρεσβύτερου (Ambrosius Bosschaert the Elder).

Για να αναπαραχθεί ο πίνακας χρειάστηκαν σχεδόν 30 ανθοπωλεία, που εργάζονταν για δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας σχεδόν 30.000 στελέχη από 26 διαφορετικές ποικιλίες λουλουδιών, σε 37 διαφορετικά χρώματα.

Ως οδηγός ήταν ένας τεράστιος πίνακας από ψηφιακό εκτυπωτή, πάνω στον οποίον τοποθετήθηκαν τα λουλούδια, που αναλυτικά ήταν: έξι ποικιλίες τουλίπας, τέσσερις ποικιλίες από παιώνιες, τρεις ποικιλίες γαρίφαλα, έξι ποικιλίες φρέζιες, έξι ποικιλίες κρίνων, και πέντε ποικιλίες των τριαντάφυλλων.

Η μεγάλη εγκατάσταση είχε ένα ενσωματωμένο σύστημα ποτίσματος για να κρατά φρέσκα τα άνθη, ενώ τα λουλούδια αναπληρώθηκαν δύο φορές ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 52.950.

flower2

flower3

flower5

flower6

(με πληροφορίες και εικόνες από Creative Boom)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.