ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελεγεία για την Αρκτική!

Πάνω σε ένα τεχνητό παγόβουνο, πιανίστας παγκοσμίου φήμης, θέλησε να στείλει μαζί με την Greenpeace, ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, παίζοντας πιάνο δίπλα σε παγόβουνα που λιώνουν!

Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι (Ludovico Einaudi) πραγματοποίησε μια ιστορική συναυλία, πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στον Αρκτικό Ωκεανό, η οποία ήταν κατασκευασμένη με περισσότερα από 300 τριγωνικά κομμάτια ξύλου.

Η σύνθεση του «ελεγεία για την Αρκτική», συνοδεύεται, ορισμένες φορές, από τον ήχο των πάγων που λιώνουν γύρω του, στον παγετώνα Βαλενμπέργκμπριν (Wahlenbergbreen), στο Σβάλμπαρτ (Svalbard), της Νορβηγίας.

Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ο Einaudi προσθέτει τη φωνή του με εκείνες των οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που απαιτούν προστασία για την Αρκτική, από απειλές όπως η γεώτρηση πετρελαίου και η καταστροφική αλιεία.

«Θα μπορούσα να δω την καθαρότητα και την ευθραυστότητα αυτής της περιοχής με τα ίδια μου τα μάτια και να ερμηνεύσω μια μελωδία που έγραψα για να παίξω στο καλύτερο στάδιο στον κόσμο», είπε ο Einaudi, δήλωσε από το πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία της Αρκτικής, να σταματήσει η διαδικασία της καταστροφής της και να την προστατεύσουμε».

pagovouno1

pagovouno2

pagovouno3

(με πληροφορίες και εικόνες από Designboom)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.