PHOTO STORIES

Τα πλάσματα που αποφεύγουν το φως του ήλιου!

Μέσα σε σκοτεινές σπηλιές και στα βάθη του ωκεανού, φωτογράφος άγριας φύσης αναζήτησε και εντόπισε τα πλάσματα που είναι κρυμμένα και δεν θέλουν να βρεθούν!

Ο Ντέντε Φενόλιο (Danté Fenolio), απαθανάτισε αυτά τα εκπληκτικά, πολύχρωμα και άγνωστα πλάσματα, σε τροπικούς υφάλους στον ανατολικό και κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, σε σπηλιές κάτω από το έδαφος, στην κεντρική Αμερική, στην Ταϊλάνδη, τον Αμαζόνιο και τη Νότια Αμερική.

jawfishes

Τα Jawfishes με τα μπλε στίγματα, είναι ψαράκια 10 εκατοστών που ζουν σε τροπικούς υφάλους στον ανατολικό και κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου της Καλιφόρνιας. Ζουν σε λαγούμια που ανοίγουν για να κρυφτούν το βράδυ και ξαναβγαίνουν το πρωί.

octapud

Ένα μικρό χταπόδι, που ζει σε βάθος 200 και 400 μέτρων, στον Κόλπο του Μεξικού.

frog

Ο «χρυσός αρλεκίνος βάτραχος» έχει εξαφανιστεί από την άγρια φύση, και μόνο ένας μικρός αριθμός ζει σε σε αιχμαλωσία. Αιτία ένας μύκητας που προκάλεσε την εξαφάνιση τους, όπως και πολλών άλλων αμφίβιων στην κεντρική Αμερική.

knifefishes

Τα «μαχαιρόψαρα», Knifefishes, της Νότιας Αμερικής καταλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία οικοτόπων. Aυτή η ροζ ποικιλία βρίσκεται στα βαθιά νερά του Αμαζονίου.

snake

Αυτή η η μεξικανική οχιά, που λέγεται palm-pit viper, ζει σε μεγάλα δάση με υψόμετρο από 1.500 έως 1.800 μέτρα. Τα τελευταία χρόνια τα ενδιαιτήματα τους μειώνονται λόγω της αποψίλωσης των δασών.

fish

Τα πολύχρωμα και ημιδιάφανα ψαράκια με την επιστημονικό ονομασία Nemateleotris Helfrichi και Nemateleotris Magnifica βρίσκονται σε βάθος 90 μέτρων στον τροπικό δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στην Ερυθρά Θάλασσα, και στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής.

astaki

Αυτά τα καρκινοειδή ζουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

dottyback

Το δίχρωμο Dottyback, είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά ψάρια, που ζει σε κοραλλιογενείς υφάλους στον Ινδικό και τον Ειρηνικό, σε βάθη μέχρι 27 μέτρα.

Candirú

Ένα ψάρι που ονομάζεται Candirú, αποτελεί τυπικό δείγμα των ψαριών στη λεκάνη του Αμαζονίου, στο Ρίο Νάπο του Περού.

salamander

Σαλαμάνδρα των σπηλαίων που δεν βλέπει. Εντοπίζεται σε σπηλιά στα βουνά Όζαρκ, στο Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

boafish

Τα Günther Boafish, ένα είδος Δράκαινας που φεγγοβολά σε όλο της το σώμα. Αλιεύονται στον Κόλπο του Μεξικού.

loach

Ένα είδος μικρού κυπρίνου που αναρριχάται στους καταρράκτες, φωτογραφήθηκε στη βόρεια Ταϊλάνδη. Ονομάζεται Waterfall climbing cave fish και χρησιμοποιεί τα ανεπτυγμένα θωρακικά και πλευρικά πτερύγια για να βγαίνει από το νερό και να τρέφεται με με βακτήρια που αναπτύσσονται στα υγρά βράχια στους καταρράκτες.

fangtooth

Το Fangtooth, είναι το ψάρι που θεωρείται πως έχει τα μεγαλύτερα δόντια, για το μέγεθός του, στο ζωικό βασίλειο. Το μήκος του φτάνει τα 18 εκατοστά και ζει στους ωκεανούς σε βάθη μέχρι και 5.000 μέτρα. Συνήθως εντοπίζεται στα 200 ή 2.000 μέτρα.

(με πληροφορίες και εικόνες από Guardian)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.