ΕΡΕΥΝΑ

Το 2025 φεύγει το πρώτο επανδρωμένο διαστημόπλοιο για τον Άρη!

Επιχειρηματίας που θέλει να δημιουργήσει αποικία στον Άρη, αποκάλυψε πως σχεδιάζει την πρώτη μη επανδρωμένη πτήση το 2018, ώστε το διαστημόπλοιο του να προσγειωθεί με ανθρώπους στον κόκκινο πλανήτη, το 2025!

Το διαστημόπλοιο του Έλον Μάσκ (Elon Musk) θα έχει επτά θέσεις και ονομάζεται Dragon V2. Ξεκινώντας το 2018, ο Musk σχεδιάζει να ξεκινήσει τις μη επανδρωμένες πτήσεις προς τον Άρη το 2018 και κάθε δύο χρόνια, και, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η πρώτη ανθρώπινη αποστολή θα προσγειωθεί το 2025.

Ο Musk δίνοντας πρόσθετες λεπτομέρειες, εξισώνει το πνεύμα των αποστολών για τον αποικισμό του Άρη, με τους αποίκους που πέρασαν τον Ατλαντικό Ωκεανό πριν από αιώνες. Και ο ίδιος αναγνώρισε τις τεράστιες δυσκολίες του ταξιδιού σε έναν πλανήτη που είναι, περίπου, 140 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη.

Το πολύμηνο ταξίδι είναι βέβαιο ότι θα είναι «δύσκολο και επικίνδυνο», είπε ο Musk, αλλά είναι σίγουρος πως θα βρεθούν άνθρωποι να ταξιδέψουν, «όπως ακριβώς και με τις αγγλικές αποικίες, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να είναι οι πρωτοπόροι».

Πριν αυτοί οι «πρωτοπόροι» επιβιβαστούν σε ένα πύραυλο, όμως, ο Musk δήλωσε ότι θα γίνουν οι μη επανδρωμένες πτήσεις, οι οποίες θα είναι πειραματικές και θα χρησιμεύσουν για την καλύτερη κατανόηση της διαπλανητικής πλοήγησης, επιτρέποντας στην εταιρεία του, την SpaceX, να δοκιμάσει την ικανότητά της στην ασφαλή προσγείωση των διαστημοπλοίων στον Άρη.

Στόχος του Musk είναι η δημιουργία διαδρομής με τακτικά δρομολόγια, κάθε 26 μήνες! Όπως λέει οι πτήσεις θα είναι φθηνές, σε σύγκριση με οτιδήποτε στο παρελθόν, και εκτιμά πως θα υπάρξει σύμφωνη γνώμη των επιστημόνων.

Η αποστολή είναι τολμηρή και η SpaceX είναι μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς τους πόρους ενός κυβερνητικού οργανισμού. Η NASA έχει ήδη δηλώσει ότι θα παρέχει «τεχνική υποστήριξη» για την αποστολή το 2018, για πειραματικούς λόγους, καθώς σχεδιάζει τη δική της επανδρωμένη αποστολή του Άρη, με στόχο την προσγείωση, τη δεκαετία του 2030.

Ακόμα, ο Musk είπε ότι «η πρώτη αποστολή δεν θα έχει τεράστιο αριθμό επιβατών, γιατί αν κάτι πάει στραβά, θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τον μικρότερο αριθμό ζωών». Και παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του θα πρέπει να είναι τυχερή και τα πράγματα να πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ώστε να γίνει η εκτόξευση επανδρωμένης πτήσης στα τέλη του 2024, με προσγείωση στον Άρη το 2025.

Ακόμα, το σχέδιο του Musk περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας αυτοτροφοδοτούμενης πόλης στον πλανήτη, με στόχο να υπάρχει ένα πλήθος δραστηριοτήτων των ανθρώπων, οι οποίοι τη μια μέρα θα είναι στον Άρη και την άλλη στα αστέρια.

Οι τρεις ηγέτες στις εμπορικές διαστημικές πτήσεις, ο Elon Musk της SpaceX, ο Τζεφ Μπέζος (Jeff Bezos) της Blue Origin, και ο Ρίσταρντ Μπράνσον (Richard Branson) της Virgin Galactic, θα συζητήσουν το τι χρειάζεται για κάνουν τις εμπορικές διαστημικές πτήσεις πραγματικότητα.

aris1

aris5

aris3

aris4

aris2

(με πληροφορίες και εικόνες από Washington Post και Gizmag)

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.