ΕΡΕΥΝΑ

Η μεγαλύτερη εσωτερική φάρμα του κόσμου!

Μια επαναστατική εγκατάσταση με τη μεγαλύτερη εσωτερική φάρμα του κόσμου, η οποία θα παράγει 2.000.000 κιλά τρόφιμα ετησίως με 95% λιγότερο νερό, έγινε στο Νιούαρκ των ΗΠΑ.

Η φάρμα βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από το Μανχάταν και μπορεί άμεσα να τροφοδοτεί την αγορά της Νέας Υόρκης με φρέσκα και βιολογικά προϊόντα, ενώ στόχος είναι να δώσει λύσεις για πιθανή παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Αυτή η νέα μονάδα παραγωγής λαχανικών, είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ανάλογη, η οποία λειτουργεί στην Ιαπωνία, περίπου 22.000 τετραγωνικά μέτρα, και δημιουργήθηκε από την εταιρεία AeroFarms. Στη φάρμα γίνεται εναλλαγή μεταξύ 22 καλλιεργειών ανά έτος, και και θα αυξηθεί σε 250 διαφορετικές ποικιλίες.

Τα φυτά θα αναπτύσσονται όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς η φάρμα διαθέτει ειδικά φώτα LED, γίνεται έλεγχος του κλίματος και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για φως του ήλιου, όπως επίσης και για έδαφος.

Οι καλλιέργειες γίνονται αεροπονικά, με πότισμα από δημιουργούμενη ομίχλη, η οποία πέφτει στις ρίζες των φυτών, και περιέχει θρεπτικά συστατικά, νερό και οξυγόνο. Έτσι, χρησιμοποιείται 95% λιγότερο νερό από τις συνηθισμένες καλλιέργειες και καθόλου φυτοφάρμακα, ενώ υπολογίζεται 75% μεγαλύτερη παραγωγή από τα εξωτερικά αγροκτήματα.

Οι ΗΠΑ χάνουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια στρέμματα παραγωγικής γεωργικής γης, εξαιτίας της αστικοποίησης, κάθε χρόνο.
Η AeroFarms, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, βρίσκεται σε μια αποστολή για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης από το 2004, χρησιμοποιώντας τα αεροπονικά συστήματα καλλιέργειας, που επιταχύνουν τους κύκλους συγκομιδής των πορϊόντων, καλύτερη ποιότητα τροφίμων και λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια έως το 2050, κάτι που σημαίνει πως θα απαιτηθεί τουλάχιστον 50% περισσότερο φαγητό από ό, τι σήμερα. Παράλληλα, προστίθενται και οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, που αναμένεται να μειώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών κατά περισσότερο από 25%, με αποτέλεσμα να αναζητούνται λύσεις για να αποφευχθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

aerfarms7

aerfarms6

aerfarms8

aerofarms3

aerofarms5

aerofarms2

(με πληροφορίες και εικόνες από Web Urbanist και Daily Mail)

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.