ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το γυάλινο γραφείο που δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα!

Γυάλινο γραφείο όπου όλα είναι ορατά και με τίποτα δεν μπορείς να κρυφτείς, κατασκεύασε Ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, εκτιμώντας πως έτσι θα είναι οι χώροι εργασίας του μέλλοντος!

«Οδεύουμε προς μια διαφανή κοινωνία, οι επιχειρήσεις είναι όλο και πιο ανοιχτές στο κοινό και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες«, είναι το επιχείρημα της MVRDV, για το ασυνήθιστο έργο της.

Η Ολλανδική εταιρεία ξήλωσε όλο το εσωτερικό του υφιστάμενου κτιρίου στο Χονγκ Κόνγκ και αντικατέστησε τα πάντα με γυαλί. Έβαλε γυάλινους τοίχους, πατώματα, καρέκλες και τραπέζια από γυαλί, όπως γυάλινα είναι και τα ασανσέρ στην επιχείρηση που «δεν έχει τίποτα να κρύψει»!

Ενώ η αρχιτεκτονική με γυαλί δεν είναι πάρα πολύ ασυνήθιστη, το κτίριο των 13 ορόφων, έχει στόχο την απόλυτη διαφάνεια, που δεν έχει κανένα άλλο, σε τέτοιο βαθμό, σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλες οι περιττές γαρνιτούρες αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν από γυαλί και ανοξείδωτο ατσάλι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου εσωτερικού χώρου, από αυτόν που πραγματικά υπάρχει.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα παράθυρα στο πίσω πρόσοψη του κτιρίου, γεμίζοντας το εσωτερικό με φως. Οι τρεις πρώτοι όροφοι έχουν καταστήματα και εστιατόρια, καθώς και ένας χώρο στον τελευταίο όροφο, είναι διαθέσιμος για ξεκούραση σε εκείνους που εργάζονται στο εσωτερικό του.

Η MVRDV λέει ότι το κτίριο χρησιμοποιεί περίπου 17% λιγότερη ενέργεια σε ετήσια βάση από το μέσο όρο των γραφείων στο Χονγκ Κονγκ και έχει 15% κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Από την πλευρά της η εταιρεία θεωρεί πως το διάφανο κτίριο θα βοηθήσει στην μεγαλύτερη αποδοτικότητα των εργαζομένων…

glass3

glass6

glass2

glass1

glass7

glass8

glass4

(με πληροφορίες και εικόνες από Gizmag)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.