ΕΡΕΥΝΑ

Γιατί τα μωρά είναι χαριτωμένα;

Τα μωρά δεν φαίνονται απλώς χαριτωμένα, αλλά είναι. Και υπάρχει σοβαρός λόγος, που έχουν απαλό δέρμα, μεγάλα μάτια, παχουλά μάγουλα, μυτούλα η οποία προκαλεί να την αγγίξεις και μυρωδιά, που σαγηνεύει.

Αν και είναι γνωστό ότι έχουν «πλαστεί», για να είναι χαριτωμένα, τώρα οι επιστήμονες διαπιστώνουν πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά «σχεδιάστηκαν», για να απευθύνονται προς όλες τις αισθήσεις μας. Αλήθεια, ποιος δεν έχει χαμογελάσει στη θέα ενός μωρού;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κοίταξαν προσεκτικότερα στη χαριτωμενιά τους και εκείνα τα στοιχεία, που την προσδιορίζουν, αναφέροντας ότι όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τα μωρά, καθώς χρειάζονται την προσοχή και τη φροντίδα μας, για να επιβιώσουν.

Και επειδή δεν «εμπιστεύονται» τη φροντίδα τους απλώς στο ένστικτο, κατορθώνουν ακόμη και με τη μυρωδιά τους ή με ήχους, να απευθύνονται στον εγκέφαλο των γονιών, για να τους δραστηριοποιούν για τη στοργή τους. Με άλλα λόγια, όλα τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά τους αποτελούν έναν ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό, ο οποίος θα εξασφαλίσει την επιβίωσή τους.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Trends in Cognitive Sciences, έδειξε επίσης ότι η «χάρη» των μωρών επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αλλά ακόμη και εκείνους που δεν έχουν παιδιά.

(με πληροφορίες από Science Daily / Εικόνα Pixabay)

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.