ΕΡΕΥΝΑ

Τριαντάφυλλα που δεν μαραίνονται!

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να μη μαραίνονται τα κομμένα τριαντάφυλλα και να παρατείνουν για αρκετό καιρό την παραμονή τους στα ανθοδοχεία, σαν να έχουν κοπεί πριν από λίγη ώρα!

Οι ερευνητές στην αμερικανική γεωργική εταιρεία βιοτεχνολογίας Μονσάντο (Monsanto), το κατάφεραν χρησιμοποιώντας «αντίστροφη» του DNA των λουλουδιών και σταματώντας την παραγωγή αιθυλενίου, που τα μαραίνει.

Για την ανακάλυψη αυτή, δόθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το νέο προϊόν θα βγει στην αγορά μέσα στο 2016, ενώ σχεδιάζουν την επέκταση της μεθόδου, στα γαρίφαλα και τις πετούνιες.

rose

Photo Ryan Fung

Το προϊόν ονομάζεται RNA, το ρίχνουμε στο νερό και αναζωογονεί τα φυτά μέσα στο βάζο. Η αναζωογόνηση γίνεται με την εξαφάνιση από το DNA του λουλουδιού του γονιδλιου EIN2, το οποίο προκαλεί την παραγωγή αιθυλενίου.

Η Monsanto έχει χρησιμοποιήσει το RNAi στην ανάπτυξη βελτιωμένων ελαίων της σόγιας και ως ένα νέο τρόπο για την προστασία των φυτών από παράσιτα που προσβάλλουν τις ρίζες υπόγεια.

Το έργο της Monsanto για τη γενετική τροποποίηση φυτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμα και διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν και οι υποστηρικτές της ερευνητικής της προσπάθειας, μιλώντας για «συναρπαστική καινοτομία».

(με πληροφορίες από Daily Mail / Πρώτη εικόνα Bev Sykes)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.