ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

900 πάπιες καθαρίζουν τα αμπέλια!

Ένα ολόκληρος… στρατός από 900 πάπιες είναι η ιδανική λύση για τον καθαρισμό αμπελώνα στη Νότια Αφρική, από παράσιτα και άλλους επιβλαβείς οργανισμούς!

Το σχέδιο αυτό, που φαίνεται είναι αποτελεσματικό, εφαρμόστηκε στα αμπέλια της οινοποιίας Vergenoegd Wine Estate, στην περιοχή Στέλενμπος (Stellenbosch), ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η χρήση χημικών ουσιών. Και οι πάπιες κρατούν καθαρά τα αμπέλια, από παράσιτα και σαλιγκάρια.

Οι πάπιες πιάνουν… δουλειά στις 09.45 το πρωί και μετά από μια μικρή ξεκούραση επανέρχονται στα αμπέλια στις 15:30, για τυχόν υπολείμματα της πρωινής εργασίας. Μετά πάνε για μπάνιο στην κοντινή λιμνούλα!

Οι πάπιες αυτές είναι ινδικές, μια ασυνήθιστη ράτσα, που τις λένε και δρομείς. Στέκονται και περπατούν όρθιες, όπως οι πιγκουίνοι, και τρέχουν. Θεωρούνται η ιδανική φυλή για δουλειά σε αμπέλια, δεδομένου ότι τρελαίνονται να τρώνε σαλιγκάρια και ζωύφια, που τα θεωρούν κάτι σαν σνακ!

Όπως λέει ένας υπάλληλος του αμπελώνα οι ινδικές πάπιες δρομείς χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά πριν από 30 χρόνια και σήμερα το κοπάδι τους φτάνει, περίπου, τις 900. Η παρουσία τους στο αγρόκτημα βοήθησε ώστε να μην χρειάζονται φυτοφάρμακα, ενώ το κυνήγι τους για τα παράσιτα βοηθά στη γονιμοποίηση των αμπελιών.

Αυτός ο «στρατός» από πάπιες, δεν περνά απαρατήρητος από τους κατοίκους της περιοχής, και ο αμπελώνας έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τουρίστες, μικρούς και μεγάλους, που πηγαίνουν να τις δουν από κοντά.

Vergenoegd

Vergenoegd4

Vergenoegd7

Vergenoegd11

Vergenoegd2

(με πληροφορίες από Oddity Central)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.