ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ο σκύλος με μαντικές ικανότητες!

Ολόκληρο μουσείο και άγαλμα έχουν φτιάξει οι κάτοικοι σε έναν σκύλο, ο οποίος θεωρούσαν πως είχε μαντικές ικανότητες προβλέποντας απίθανα γεγονότα!

Ο Τζιμ ήταν αγγλικό σέτερ που γεννήθηκε στη Λουιζιάνα και έγινε ο πιστός φίλος ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην πόλη Μάρσαλ, στο Μισούρι, του Σαμ Βαν Αρσντέιλ (Sam Van Arsdale).

Ο σκύλος είχε εκπαιδευτεί για να βοηθά στο κυνήγι και να βρίσκει πουλιά, όμως σύντομα έδειξε τα κρυφά του προσόντα που τον έκαναν θρύλο στην περιοχή τη δεκαετία του 1930.

Ο Τζιμ έκανε αίσθηση σε όλους για τα εκφραστικά μάτια του, αλλά διαπιστώθηκε πως είχε μεγάλη ικανότητα στις προβλέψεις. Ο θρύλος λέει πως μπορούσε να προβλέψει το φύλο των αγέννητων μωρών, τους νικητές στα τοπικά ματς!

Λένε ακόμα ότι μπορούσε να ταιριάζει με τα άτομα τα αυτοκίνητά τους, να κατανοεί τον κώδικα Μορς, να ακούει εντολές σε άγνωστες γλώσσες… Η πρόβλεψη γινόταν με το ποδαράκι του που έβγαζε μπροστά σε κάθε θετική απάντηση, την οποία ήθελε να δώσει, και πάντα έπεφτε μέσα!

Όταν ο Τζιμ πέθανε, οι κάτοικοι του Μάρσαλ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν τον μύθο του διάσημου σκυλιού. Έτσι δημιουργήθηκε ο «κήπος στη μνήμη του Τζιμ», εκεί που ήταν κάποτε το ξενοδοχείο του αφεντικού του. Στο κέντρο του καταπράσινο κήπου στήθηκε και ένα άγαλμα του, που περιβάλλεται από μια σειρά πλάκες που περιγράφουν τα κατορθώματα του.

Δίπλα από τον κήπο υπάρχει ένα μουσείο με περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του μυθικού σκυλιού τους άθλους και την πνευματική του οξύτητα. Επίσης, κάθε χρόνο τον Μάιο γίνονται και εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Τζιμ.

Jim6

Jim 3

Jim5

jim2

Jim7

 

jim4

jim1
(με πληροφορίες από Atlas Obscura και Wikipedia)

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.