ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η ψυχεδελική αρχιτεκτονική της Βολιβίας!

Ένας αρχιτέκτονας στη Βολιβία έχει στόχο να αλλάξει την εικόνα των πόλεων στην πατρίδα του, βάζοντας χρώμα στα πρωτότυπα κτίρια που σχεδιάζει, σπάζοντας τη μονοτονία του γκρι.

Ο Φρέντι Μαμάνι Σιλβέστρε (Freddy Mamani Silvestre), εφαρμόζει τα εντυπωσιακά σχέδια του στην πόλη Ελ Άλτο (El Alto), αντλώντας έμπνευση από τους ιθαγενείς των Άνδεων και την πολύχρωμη κουλτούρα τους. Τα κτίρια και τα χρώματα μπαίνουν στο κάδρο του Mamani, σε ένα περίεργο συνδυασμό τους με τη γεωμετρία.

Ο ίδιος λέει πως θέλει να δείξει πως η παράδοση των φτωχών ανθρώπων της Βολιβίας, που θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είναι εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύονται μέσα από τη δουλειά του, την οποία ονομάζει «Νέες Άνδεις».

Το Ελ Άλτο, όπου εφαρμόζει τα σχέδια του είναι κτισμένο στα οροπέδια Αλτιπλάνος, στις Άνδεις, σε υψόμετρο 4.150 μέτρων και είναι η ψηλότερη μεγάλη πόλη στον κόσμο.

Σε συνέντευξη του στο New Yorker σημειώνει πως τα κτίρια του είναι μικτής χρήσης, έτσι ώστε να διαθέτουν καταστήματα, χώρους ψυχαγωγίας, διαμερίσματα, αλλά και ρετιρέ για τους ιδιοκτήτες τους.

Η αρχιτεκτονική του Mamani ξαφνιάζει ευχάριστα και παρά τις παράδοξες παρεμβάσεις του, κυρίως στα χρώματα, αποτελούν μοναδικές δημιουργίες. Ο ίδιος λέει πως συνεχίζει να κάνει «παιχνίδια», όπως όταν ήταν παιδί, όμως στοχεύει να δημιουργήσει αρχιτεκτονική έκρηξη με τα σχέδια του.

bolivia.3

bolivia

bolivia1

bolivia2

bolivia5

bolivia6

bolivia8

bolivia9

Building Bolivian Identity with Psychedelic Architecture from Great Big Story on Vimeo.

(με πληροφορίες από Creators Project)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.