ΖΩΗ

Ποιος θα αντέξει 90 λεπτά χωρίς smartphone!

Διαγωνισμός για του εξαρτημένους με την τεχνολογία έγινε στη Νότια Κορέα, με τους διαγωνιζόμενους να… δίνουν μάχη, προκειμένου να μείνουν επί 90 λεπτά μακριά από τις συσκευές τεχνολογίας και κυρίως τα smartphone!

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, γιατροί παρακολουθούσαν τους χτύπους της καρδιάς των 60 συμμετεχόντων, οι οποίοι έπρεπε να κάθονται ακίνητοι, σε ένα δημόσιο πάρκο στη Σεούλ. Νικητής ήταν αυτός που είχε τους πιο σταθερούς παλμούς!

Στην Κορέα το 80% του πληθυσμού των 50 εκατομμυρίων έχουν smartphone, ενώ η χώρα θεωρείται μια από τις πιο δικτυωμένες στον κόσμο. Οι εθνικές στατιστικές δείχνουν ότι οι χρήστες περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες την ημέρα γράφοντας tweet, στέλνοντας sms ή παίζοντας βιντεοπαιχνίδια σε συσκευές χειρός.

Είναι αναμενόμενο το, περίπου, 15% των κατοίκων να παρουσιάζουν συμπτώματα εθισμού. Αυτή η αυξανόμενη επαφή με την τεχνολογία και το Διαδίκτυο θεωρείται ως ένα σοβαρό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό μια ομάδα καλλιτεχών διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση, δίνοντας στους ανθρώπους την ευκαιρία να αποσυνδεθούν, έστω και μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, από τις συσκευές τεχνολογίας.

Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 2014, ως μια εικαστική εγκατάσταση, αλλά καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο. Το 2016 υπήρχαν πάνω από 1.500 αιτησεις για συμμετοχή σε μία από τις 60 θέσεις των διαγωνιζομένων.

Νικητής αναδείχθηκε ένας τοπικός ράπερ, γνωστός ως Crush, ο οποίος είπε ότι βρήκε την εμπειρία πολύ χαλαρωτική. «Ήμουν τόσο εξαντλημένος σωματικά και ψυχικά, καθώς προετοιμάζω ένα άλμπουμ, έτσι ήθελα απλώς να χαλαρώσω για λίγο» είπε στους δημοσιογράφους. Και πρόσθεσε «η εκδήλωση αυτή συνιστάται ιδιαίτερα για όσους έχουν ημικρανίες ή κάνουν πολύπλοκες σκέψεις»

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι ο διαγωνισμός θα εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να αφήνουν ελεύθερο το μυαλό τους από καιρό σε καιρό, καθώς κάνουν μια πολυάσχολη ζωή τους, στην οποία η τεχνολογία έχει γίνει τόσο σημαντική.

korea6

korea3

korea1

korea4

korea5

korea9

korea8

(με πληροφορίες από Oddity Central)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.