ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πισίνα μέσα σε ποτάμι!

Η δημιουργία πισίνας για κολύμπι μέσα σε μολυσμένο ποτάμι στην Αυστραλία, είναι μια πρόταση για τους κατοίκους της Μελβούρνης, ενώ αντίστοιχες κατασκευές έχουν γίνει σε αρκετές μεγάλες πόλεις.

Η πισίνα θα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν μπάνιο μέσα στον ποταμό Γιάρα (Yarra), χωρίς τις επιπτώσεις της ρύπανσης και παράλληλα, θα καθαρίζεται το νερό του, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να γεμίζει η δεξαμενή.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί πισίνες αυτού του είδους στη Ζυρίχη, το Βερολίνο και το Παρίσι, καθώς τα ποτάμια που διασχίζουν τις μεγαλουπόλεις είναι μολυσμένα.

pisina3

Ο ποταμός Yarra έχει ρυπανθεί για δεκαετίες και ένας από τους αρχικούς στόχους του στούντιο Octopi, που κλήθηκε από τον οργανισμό Yarra Swim Co. να αναλάβει το έργο, είναι να καθαρίσει τα νερά και να αλλάξει η όψη της πόλης.

Η κατασκευή της πισίνας υπολογίζεται να έχει κόστος από 6-8 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (3-5 εκατομμύρια ευρώ) και αναμένεται να είναι έτοιμη το 2019 ή το 2020.

pisina.2

Τα σχέδια περιλαμβάνει ένα περίπτερο που στεγάζει το εκδοτήριο εισιτηρίων και μια καφετέρια, αποδυτήρια που θα βρίσκονται στις όχθες του ποταμού, διάβαση πεζών που θα εκτείνεται πάνω από το νερό της πισίνας που θα έχει μήκος 25 μέτρα. Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή μιας μικρότερης πισίνας για παιδιά, καθώς και παιδική χαρά πάνω σε πλωτή σχεδία.
(με πληροφορίες και εικόνες από Inhabitat και De Zeen)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.