ΖΩΗ

Ο ένας είναι τα χέρια και ο άλλος τα μάτια!

Η συγκλονιστική ιστορία δύο Κινέζων φίλων κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο ένας είναι τυφλός και ο άλλος δεν έχει χέρια. Και οι δύο μαζί κατάφεραν να φτιάξουν ένα δάσος με 10.000 δέντρα!

Η δύναμη ψυχής, η φιλία και η συνεργασία αποτυπώνονται σε αυτή τη συγκινητική ιστορία που προέρχεται από ένα χωριό στην περιοχή Χουμπέι, της Κίνας. Έγινε, μάλιστα, θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο, όταν το CNN έκανε ένα ντοκιμαντέρ λίγων λεπτών με την ιστορία των δύο αντρών.

china

Ο ένας δεν βλέπει καθώς έχασε το φως του το 2000 σε εργατικό ατύχημα και ο άλλος δεν έχει χέρια από ατύχημα, επίσης, που συνέβη όταν ήταν παιδί. Έτσι, ο ένας είναι τα μάτια και ο άλλος τα χέρια, σε ό,τι και αν κάνουν! Και δεν είναι μικρό το κατόρθωμα τους

china1

Ο Ζία Χάιξια (Jia Haixia) και ο Ζία Γουένγκι (Jia Wenqi), μέσα σε 14 χρόνια, έχουν μετατρέψει σε δάσος μια περιοχή οκτώ στρεμμάτων, προκειμένου να αποτελεί πηγή ζωής, αλλά και ανάχωμα για τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν στο χωριό τους.

Η δουλειά τους αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους συντοπίτες τους, αλλά δεν πτοήθηκαν. Τελικά κατάφεραν να πετύχουν αυτό που για πολλούς ήταν ακατόρθωτο.

china2

Η ιστορία του πήρε μεγάλη δημοσιότητα, όμως δεν τους έχει δοθεί κάποια βοήθεια, για την αγορά των δενδρυλλίων ή το πότισμα τους, καθώς κάνουν καθημερινά τέσσερα χιλιόμετρα για να φέρουν νερό. Αυτό που ζητούν, ουσιαστικά, είναι μια μικρή βοήθεια για να συνεχίσουν το έργο τους.

(με πληροφορίες από Rocket News24)

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.