ΜΟΥΣΕΙΑ

Ένα ξεχωριστό μουσείο για το κρασί

Σε μουσείο για το κρασί έχει μετατραπεί ένα παλιό κελάρι στη Μούρθια της Ισπανίας, το οποίο είχε κατασκευαστεί τον 7ο αιώνα.

Το κτίριο που είναι ορόσημο για το μικρό χωριό Σεχεγκίν (Cehegín), ονομάζεται το σχολείο του κρασιού. Ο χώρος ανακατασκευάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία INMAT και προβάλει όλα όσα έχουν σχέση με την δημιουργία και τη συντήρηση του κρασιού.

Το κελάρι βρίσκεται στο ημιυπόγειο του κτιρίου, πάνω από οποίο ήταν το πατητήρι και ο χυμός των σταφυλιών έπεφτε σε βαρέλια από πεύκα και κιούπια από τερακότα.

Τα πιθάρια με το κρασί ήταν μερικώς βυθισμένα στη γη για να υπάρχει δροσιά μέχρι να γίνει η ζύμωση. Σύμφωνα με το σχέδιο των αρχιτεκτόνων, ο χώρος μετατρέπεται σε μια γκαλερί 342 τετραγωνικών μέτρων.

Ο κύριος θόλος, όπου βρίσκονται τα πιθάρια είναι σκεπασμένος με μια γυάλινη ράμπα, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες για την παρασκευή του κρασιού. Επίσης, στους τοίχους υπάρχουν διαφάνειες με εικόνες και κείμενα, που έχουν ληφθεί από το βιβλίο του σομελιέ Πέντρο Μαρτίνεθ (Pedro Martinez), ο οποίος γεννήθηκε στο Cehegín.

Ακόμη, υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος, ο οποίος θα φιλοξενεί διαλέξεις και συναυλίες, αλλά και κουζίνα που θα παρουσιάζει συνταγές και μαθήματα μαγειρικής, με συνδυασμούς κρασιού.

(με πληροφορίες και εικόνες από Arch Daily)

Advertisements

Κατηγορίες:ΜΟΥΣΕΙΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.