ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πλάσματα που μοιάζουν φτιαγμένα από κρύσταλλο!

Υπάρχουν ορισμένα απίστευτα πλάσματα στη φύση, που μοιάζουν σαν να είναι κατασκευασμένα από γυαλί, κρύσταλλο, ή κάποιο άλλο είδος υπέροχου υλικού.

Τα περισσότερα ζουν στα βάθη της θάλασσας και είναι πολύ μικρά. Επίσης, για την άμυνα τους έχουν αναπτύξει διάφορους τρόπους και κυρίως διαθέτουν δηλητήρια, που αποτρέπουν τις επιθέσεις από τους εχθρούς τους

Spun Glass Caterpillar (Isochaetes beutenmuelleri)

Spun Glass Caterpillar

Η Spun Glass Caterpillar, ένα είδος κάμπιας, που έχει ημιδιαφανές σώμα και μοιάζει με κρυστάλλινο ρόπαλο. Η σκούρα πράσινη λωρίδα κατά μήκος του σώματος της είναι το στομάχι της. Καλύτερη προσέχετε τι τρώτε, κάμπια, ή ολόκληρος ο κόσμος θα ξέρει είχατε ότι γιγαντιαία χάμπουργκερ και πατάτες χθες το βράδυ (Αστειεύομαι).

Όμως, δεν είναι ακίνδυνη. Οι λεπτές ακανθώδεις τρίχες στα άκρα της κάμπιας, περιέχουν ένα δηλητήριο που μπορεί να προκαλέσει ένα επίπονο τσίμπημα.

Mirror Spider (Thwaitesia argentiopunctata)

Mirror

Αυτή η κρυστάλλινη ομορφιά, ζει στην Αυστραλία και έχει μήκος μόλις 3-4 χιλιοστά. Πρόκειται για είδος αράχνης με βούλες στην πλάτη της, που μοιάζουν με μικροσκοπικά κομμάτια καθρέφτη ή πούλιες κεντημένες.

Μάλιστα, κάθε «καθρεφτάκι» μπορεί να αλλάξει μέγεθος, ανάλογα με το πόσο η αράχνη αισθάνεται πως απειλείται. Είναι μια στρατηγική άμυνας παρόμοια με εκείνη του χταποδιού, που μπορεί να αλλάξει το χρώμα και την υφή του με βάση το πόσο άβολα αισθάνεται.

Miniature Melo (Micromelo undatus)

Miniature Melo
Αυτό είναι ένα «μαγικό» είδος σαλιγκαριών, που φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από ένα μείγμα που περιέχει φως των άστρων και διαστρικούς κρυστάλλους.

Στενός ξάδελφος του θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα, το σαλιγκάρι-φούσκα δεν στηρίζεται στο μικροσκοπικό, εύθραυστο κέλυφος για την προστασία του. Η άμυνα του είναι το γεγονός ότι τρώει τρώει τοξικά σκουλήκια. Το δηλητήριο από αυτά το ενσωματώνει στους ιστούς του, έτσι ώστε κανείς δεν θα θέλει να τα φάει.

Το μήκος του είναι σχεδόν 1,5 εκατοστά και είναι άλλο ένα κρυστάλλινο πλάσμα, που δεν φαίνεται εύκολο να εντοπιστεί με γυμνό μάτι.

Commensal Shrimp (Periclimenes sp.)

Commensal Shrimp

Είδος γαρίδας με διαφανές σώμα και δηλητηριώδες τσίμπημα για να ακινητοποιεί τη λεία της. Το δηλητήριο τους παίρνουν από κοράλλια τα οποία μπορεί να αφήσουν πληγές στο δέρμα αν έρθει σε επαφή με αυτό, και ακόμη μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, εάν απορροφηθεί.

Telescope Octopus (Vitreledonella richardi)

Telescope Octopus

Τα χταπόδια τηλεσκόπια, βρίσκονται σε τροπικές και υποτροπικές θάλασσες, σε βάθος περίπου 300 μέτρων, αν και ορισμένα έχουν εντοπιστεί και σε μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων!

Πήρε το όνομά του από τα μακρά, σχεδόν σε ορθογώνιο σχήμα μάτια του που προεξέχουν από το κεφάλι του όταν παρατηρείται από τα πλάγια.

Σε αντίθεση με άλλα είδη χταποδιού, αυτό έχει μια διαφανή γυάλινη εμφάνιση. Αυτό το βοηθά να αποφεύγει τους εχθρούς του, δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δουν στα σκοτεινά βάθη που επιπλέει. Αντίθετα, η διαφάνεια του το βοηθά να στήνει ενέδρες στα θύματα του.

(με πληροφορίες και εικόνες από Distractify)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.