ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Κολάρο μεταφράζει τα νιαουρίσματα σε ανθρώπινη ομιλία!

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις της γάτας, καθώς μια εταιρεία ισχυρίζεται πως κατασκεύασε ένα έξυπνο κολάρο, το οποίο μεταφράζει το νιαούρισμα σε ανθρώπινη ομιλία!

Την εφεύρεση παρουσίασε στο Λονδίνο το διαφημιστικό πρακτορείο Adam & eveDDB και η συσκευή που ονομάζεται Catterbox έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Temptations.

Υποτίθεται πως το κολάρο διαθέτει έναν ψηφιακό αισθητήρα που ανιχνεύει το νιαούρισμα και χρησιμοποιεί ένα ειδικό πρόγραμμα για να αποκρυπτογραφήσει το νόημα του.

cat1

Το βίντεο για τη συσκευή, που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποστηρίζει ότι το Catterbox έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν το νόημα του νιαουρίσματος.

«Οι γάτες θεωρούνται ανεξάρτητα ζώα, έτσι προσπαθήσαμε να βρούμε καινοτόμους τρόπους που θα προσφέρουν ακόμη περισσότερη διασκέδαση στη σχέση ιδιοκτήτη και γάτας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπριμ ( Richard Brim) εκτελεστικός διευθυντής δημιουργικού της Adam & eveDDB.

cat2

«Οι μελέτες δείχνουν ότι με το νιαούρισμα οι γάτες επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Με την ανάλυση των διαφορετικών ήχων, σχεδιάσαμε ένα ψηφιακό αισθητήρα που ανιχνεύει το νιαούρισμα μιας γάτας και χρησιμοποιεί ένα μοναδικό πρόγραμμα για να το μετατρέψει σε ανθρώπινη φωνή», ανέφερε.

Έτσι, με τη χρήση του κολάρου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να μιλήσουν με τις γάτες τους και να περιμένουν μια απάντηση μέσω του νιαουρίσματος. Οι απαντήσεις δίνονται σε βρετανική προφορά, με μια φωνή της επιλογής του ιδιοκτήτη, που επιλέγονται μέσω εφαρμογής σε smartphone.

cat3

Μερικές απαντήσεις που υπάρχουν στο βίντεο είναι αρκετά ξεκαρδιστικές, αλλά προφανώς δεν είναι πολύ πειστικές για τη λειτουργία του. Πιθανότατα, το Catterbox είναι απλά ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα μάρκετινγκ.

(με πληροφορίες από Oddity Central / Βίντεο Temptationsbrand)

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.