ΖΩΗ

Πούλησε τον φούρνο του σε άστεγο για 1 ευρώ!

Μια συγκινητική ιστορία, που δείχνει από τη μία πλευρά ευγνωμοσύνη και από την άλλη συμπαράσταση και αλληλεγγύη, εκτυλίχθηκε στη Γαλλία, με έναν φούρναρη που πούλησε το μαγαζί του σε άστεγο για 1 ευρώ!

Ο φούρναρης Μισέλ Φλαμάν (Michel Flamant), έδωσε τζάμπα την επιχείρηση του στον άστεγο Τζερόμ Οκάν (Jerome Aucant), ο οποίος τον είχε σώσει, όταν ο φούρνος του είχε πάρει φωτιά. Μπορεί να του χρωστούσε τη ζωή του, αλλά πόσοι θα έκαναν κάτι ανάλογο, και να χαρίσουν την περιουσία τους;

Ο Aucant κάθε πρωί πήγαινε έξω από το φούρνο και ο Flamant του έδινε ένα φλιτζάνι καφέ και ένα κρουασάν. Και η καλοσύνη του, τελικά απέδωσε καρπούς γιατί εκείνη την μοιραία ημέρα του Δεκεμβρίου,  βρέθηκε κοντά στο θάνατο, από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, λόγω της πυρκαγιάς.

Χρειάστηκαν 12 ημέρες στο νοσοκομείο για ανακάμψει ο Flamant από την περιπέτεια του, αλλά επέζησε. Μόλις επέστρεψε στον φούρνο, έδωσε στον Aucant μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης, και σύντομα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένας αφοσιωμένος εργαζόμενος.

Έχοντας αναλάβει το οικογενειακό αρτοποιείο του σε ηλικία 14 ετών, ο Flamant έψαχνε να το πουλήσει και αποσυρθεί, διότι οι τρεις κόρες του δεν ήταν ενδιαφέρονται να το κληρονομήσουν. Έτσι, όταν συνειδητοποίησε ότι ο Aucant είχε δυνατότητες, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να το δώσει στον άνθρωπο που του είχε σώσει τη ζωή.

Ο Aucant, σήμερα, μαθαίνει όλα τα μυστικά της δουλειάς και θα πάρει τη σκυτάλη της επιχείρησης από τον Flamant, τον Σεπτέμβριο του 2016.

astegos

astegos1

astegos4

astegos5

astegos7

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central)

Κατηγορίες:ΖΩΗ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.