ΤΕΧΝΗ

Χαρακτική που φαίνεται μόνο με μικροσκόπιο!

Έργα τέχνης που δεν μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι, χαράζει πάνω σε αντικείμενα ένας Βρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος θεωρείται ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο 70χρονος Γκράχαμ Σορτ (Graham Short) δημιουργεί τα έργα του σε απίστευτες επιφάνειες, όπως στην κόψη ξυραφιού, στο κεφάλι  καρφιού, ή σε κόκκο χρυσού! Για να πετύχει όλα αυτά, υποβάλλει τον εαυτό του σε φοβερή πειθαρχία και αυτοέλεγχο, ενώ ρίχνει ακόμα και τους χτύπους της καρδιάς του για να μην κάνει λάθη στη χαρακτική του!

Ο απίστευτος κύριος Short λειτουργεί στην απόλυτη σιωπή. Εργάζεται μόνο νύχτα, για να μην υπάρχουν κραδασμοί από αυτοκίνητα που περνούν, ή άλλοι θόρυβοι που μπορούν να προκαλέσουν τις όποιες δονήσεις. Το δεξί του χέρι, με το οποίο χαράζει, είναι δεμένο με λουρί πάνω στα μηχανήματα του, για να έχει απόλυτη σταθερότητα.

Το μόνο πρόβλημα του είναι οι χτύποι της καρδιάς του. Όμως και αυτό το ξεπέρασε! Έχει τοποθετήσει το σώμα του ένα στηθοσκόπιο, που μετρά τους παλμούς και δουλεύει στο κενό που υπάρχει ανάμεσα τους! Ο Graham παίρνει κάλιο, μαγνήσιο, και ειδικά χάπια, τα οποία ρίχνουν τον ρυθμό της καρδιάς μέχρι τους 20 παλμούς ανά λεπτό. Τότε, αρχίζει να δημιουργεί. Παράλληλα, για να σταθεί όρθιος, με τα μάτια ανοιχτά, παίρνει ενέσεις botox κάθε λίγες εβδομάδες. Και βέβαια, ούτε συζήτηση για καφέ…

Όπως λέει ο ίδιος, είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που μπορεί να κάνει αυτή τη μικρο-χαρακτική. Ένα από τα αριστουργήματα του Graham είναι η χάραξη της φράσης «τίποτα δεν είναι αδύνατο» στην κόψη ενός ξυραφιού, με πλάτος 1/100 του χιλιοστού! Το έργο αυτό πουλήθηκε σε συλλέκτη για 50.000 ευρώ.

Η αγαπημένη του δουλειά είναι ένα μικροσκοπικό πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ, σκαλισμένο σε ένα κόκκο χρυσού, ο οποίος χωρά στο μάτι μιας βελόνας! Το πορτρέτο έγινε για τα 90 χρόνια από τη γέννηση της. Επίσης έχει χαράξει ολόκληρη την Κυριακή Προσευχή, πάνω στο κεφάλι ενός καρφιού. Ένα έργο που του πήρε 40 χρόνια για να το ολοκληρώσει!

Ο Graham θεωρεί τον εαυτό του εξωστρεφή και επιθυμεί την αναγνώριση, που δικαιωματικά του ανήκει. «Θέλω ο κόσμος να συνειδητοποιήσει, πόσο δύσκολο – περισσότερο από οτιδήποτε άλλο – είναι αυτό που κάνω», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Νομίζουν ότι είμαι εκκεντρικός. Αλλά είναι μια εμμονή. Δεν μπορεί να σταματήσει»…

Short6

Short

Short4

Short1

Short3

Short8

Short2

Short9

(με πληροφορίες και εικόνες από Oddity Central)

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΕΧΝΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.