ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Η μεγάλη απόδραση του χταποδιού!

Ένα χταπόδι που βρισκόταν σε ενυδρείο στη Νέα Ζηλανδία, κατάφερε να δραπετεύσει από ένα μικρό άνοιγμα στο καπάκι και μέσω των υπονόμων, βγήκε στη θάλασσα!

Η απίστευτη είδηση κάνει το γύρω του κόσμου και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των ειδικών πως τα χταπόδια είναι από τα πλέον έξυπνα πλάσματα στη Γη. Μάλιστα, για να βρει την ελευθερία του γλίστρησε σε σωλήνες αποχέτευσης μήκους 50 μέτρων!

Ο «Μελανωμένος», όπως τον έλεγε το προσωπικό του ενυδρείου, μάλλον έφυγε κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν δεν υπήρχε κανείς στον εθνικό ενυδρείο της Νέας Ζηλανδίας.

Το προσωπικό αντιλήφθηκε την… απόδραση το πρωί, καθώς στη δεξαμενή του υπήρχε μόνο ένα από τα δύο χταπόδια. Έκαναν τον κόσμο άνω κάτω, αλλά ο «Μελανωμένος», δεν ήταν πουθενά και το καπάκι του υπονόμου ήταν τραβηγμένο!

«Τα χταπόδια είναι διάσημοι καλλιτέχνες διαφυγής», δήλωσε ο διευθυντής του ενυδρείου. Και πρόσθεσε: «Δεν παίζει ρόλο η μοναξιά, καθώς είναι μοναχικά πλάσματα, αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας τους. Θέλουν να ξέρουν τι γίνεται στον… έξω κόσμο και προσπαθούν να φτάσουν εκεί»!

Επειδή χταπόδια δεν έχουν κόκαλα είναι σε θέση να χωρέσουν σε πολύ μικρούς χώρους,  ακόμη και στο μέγεθος ενός κέρματος! Είναι, επίσης, κατανοητό ότι είναι εξαιρετικά ευφυή και είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τέλεια τα πλοκάμια τους.

Με αφορμή την απόδραση του «Μελανωμένου», κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και ένα βίντεο με άλλη εντυπωσιακή απόδραση χταποδιού, στην οποία φαίνεται ο τρόπος, με τον οποίο ξέρουν να γλιστρούν ακόμα και από χαραμάδες. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

4

(με πληροφορίες και εικόνες από Guardian)

Advertisements

Κατηγορίες:ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.